Sauna en verzekeraar dienen elkaar te betalen
Naar aanleiding van drie branden die plaats hebben gevonden bij de Sauna hebben de Sauna en verzekeraar Delta Lloyd tegen elkaar een rechtszaak aangespannen. De Sauna maakte in een advertentie zaterdag al duidelijk dat zij in 2 van 3 branden door de rechter in het gelijk is gesteld. Delta Lloyd dient aan de Sauna volgens de uitspraak in deze 2 zaken ruim € 400.000,- plus rente te betalen.
Misleiding

In de 3e zaak heeft verzekeraar Delta Lloyd aangetoond dat de Sauna haar heeft misleid en op basis daarvan dient de Sauna het ontvangen voorschot van ruim € 160.000,- plus rente terug te betalen. Door de misleiding hoeft de verzekeraar ten aanzien van deze brand geen enkele schade uit te keren. Het DvhN meldt dat het om een bedrag van ruim 1 miljoen euro gaan.
Niet verzekerd
De sauna staat, zo is in de uitspraak te lezen, nu geregistreerd in het Fraudeloket van het Verbond van Verzekeraars. Hierdoor zijn de opstallen van de sauna sinds oktober 2013 niet meer verzekerd. De Bamboesauna die in december 2013 voor de 2e maal is afgebrand zou dus niet verzekerd zijn geweest. In de advertentie gaf de Sauna al aan tegen de uitspraak over de 3e brand in beroep te gaan. Of Delta Lloyd in beroep gaat is niet bekend.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
4 novUitleg filedosering N372

of het volgende item
6 novAutomatische brandmelding Hoprank