Echtgenote Sauna-eigenaar daagt UWV voor de rechter
Nadat afgelopen maandag eigenaar de H. van Beauty Sauna Peize door de rechter een taakstraf kreeg opgelegd van 180 uur stond vrijdag zijn echtgenote in Groningen in de rechtbank. Volgens het UWV heeft mevrouw in de periode tussen 2007 en 2012 in de Sauna gewerkt terwijl ze een uitkering ontving. Het UWV wil daarom van haar € 85.000,- ontvangen. Omdat zij het hier niet mee eens is heeft ze een rechtszaak tegen het UWV aangespannen. Nadat vrijdag twee getuigen door de rechtbank zijn gehoord wordt de zaak in december voortgezet. De sauna-eigenaar heeft deze week laten weten tegen de opgelegde straf in beroep te gaan. Behalve genoemde zaken heeft de rechter in Amsterdam 7 oktober een uitspraak ge-
daan in een zaak tussen de Sauna en haar verzekering met betrekking tot verzekeringsfraude. In verband met de regels rond het publiceren is deze uitspraak nog niet gepubliceerd.

Rehabilitatie

In een advertentie in het Dagblad van het Noorden laat de directie van de Beauty Sauna Peize zaterdag weten zich gerehabiliteerd te voelen. In de verzekeringszaak is ze in 2 van de 3 zaken vrijgesproken, zo valt in de advertentie te lezen. De Sauna heeft de ex-werknemers eerder al aangeklaagd voor smaad en vindt door de uitspraak in de verzekeringszaak dat ze kunnen stellen dat de ex-werknemers het niet zo nauw nemen met de waarheid. Hoewel de Arbeidsinspectie eerder tekortkomingen constateerde meldt de Sauna dat de aantijgingen over onveilig situaties niet stroken met de werkelijkheid.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
30 oktuto in brand na eenzijdig ongeval

of het volgende item
31 oktNegenhonderdste lid Volksvermaken Peize