Gemeenteraad behandelt rapport sauna na vakantie
Woensdagavond is het rapport 'Handhavingsbeleid brandveiligheid' gemaakt door de rekenkamercommissie van de gemeente aan de gemeenteraad aangeboden. Anderhalf jaar na het besluit van de gemeenteraad de rekenkamer te vragen dit onderzoek te doen na de vele vragen die er destijds waren met betrekking tot de 'Saunabranden' in Peize.
Nadat de conclusies van het rapport 14 dagen terug al openbaar waren geworden, 'dit had niet zo gemoeten', aldus burgemeester van der Laan tijdens de raadsvergadering werd gisteravond duidelijk dat de gemeente in september het rapport zal bespreken. De VVD fractie, de indiener destijds van een groot aantal artikel 40 vragen, laat in het DvhN optekenen dat zij gepleit hebben voor behandeling in juni opdat de in oktober afscheidnemende burgemeester 'dit dossier' niet laat liggen voor zijn opvolger. het rapport

Klokkenluider

De klokkenluider, die niet door de rekenkamer is gehoord, heeft binnenkort alsnog een gesprek met de onderzoeker. Volgens hem waren er zoveel misstanden bij de sauna, die weldegelijk een relatie hadden met de brandveiligheid, iets wat in de inleiding van het rapport ook gemeld wordt, dat het voorbij gaan aan deze samenhang het voor de gemeente wel heel makkelijk maakt om te zeggen wij hebben het goed gedaan.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
26 meiBiologisch afbreekbare zakken niet toegestaan in de GFT container

of het volgende item
28 meiGemeente geen Big Brother