Rekenkameronderzoek, klokkenluiders niet gehoord
Vrijdagavond is via de gemeente Noordenveld bekend geworden dat Noordenveld aan de geldende normen voldoet ten aanzien van toezicht en de handhaving op het gebied van brandveiligheid. Ook ten aanzien van het optreden van de gemeente bij de Sauna Peize heeft de gemeente gehandeld zoals verwacht mocht worden. Dit zijn de conclusies uit het nog niet openbare rekenkamerrapport. De reken-
kamer van de gemeente heeft het onderzoek gedaan naar aanleiding van de vragen de gemeenteraad rond de diverse branden bij de sauna en misstanden die door de klokkenluiders zijn aangekaart.

Uit de beantwoording op de aanbevelingen door B&W blijkt dat specifiek aangedragen misstanden niet zijn onderzocht. Het onderzoek is verricht nadat beantwoording van de artikel 40 vragen, gesteld door de VVD fractie, meer vragen opriep dan antwoorden gaf.

De klokkenluider, die het vreemd vindt dat er niet met hem en in de media genoemde deskundigen als de architect en constructeur gesproken is, vermoedt dat de aangedragen misstanden niet onderzocht zijn en dat er alleen naar de procedures is gekeken. De klokkenluider is voornemens om zijn dossier binnenkort aan alle raadsleden ter beschikking te stelllen.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
15 meiVoetballende Peizer meiden derde op Texel

of het volgende item
16 meiPoutsma in Olympia's Tour