Tweendertigduizend en vierhondervierenzestig euro
Als een ware Leontien onthulde badjuf Jeanette het bedrag dat door Peize bijeen gebracht is om de afdekkleden voor het Zomerbad te kopen. € 32.464,-, is het bedrag dat zaterdag bij de opening van het zwembad onthuld werd. Yasmin Zwerver verzorgde eigenlijk de opening van een nieuw zwembadseizoen. Yasmin bracht op blokfluit en met zang het lied; 'Het mooie Peizer bad!', ten gehore. Voorzitter Ids Dijkstra bedankte namens heel Peize, heel Peize voor de overweldigende financiële steun waar het dorp trots op mag zijn. 'We kunnen met het Zomerbad jaren vooruit liet hij weten. Voor de officiële opening was wethouder Kosters uitgenodigd. Nadat ook hij zijn complimenten had uitgesproken vertelde hij dat hij hoopt dat het gemeentebestuur binnenkort kan bekend maken dat er naast de € 15000,- die dit jaar voor de aanschaf van de afdekkleden was geschonken, er meer structurele financiële ondersteuning voor de zwembaden zal zijn. Na zijn 10, 9, 8 tot één doken zo'n 150 kinderen het bad in op zoek naar drie prijswinnende duikstaafjes.

Zaterdagmiddag werd er ook nog aandacht besteed aan de steun die wel aangekondigd was, maar nog niet vastgelegd. Namens het Coöperatiefonds van Rabobank Noordenveld West Groningen kreeg het bestuur een cheque van € 6.000,- overhandigd.
Energie Coorperatie Noordseveld stimuleert duurzaam gebruik. Bij de aankondiging van de actie voor een energie zuiniger Zomerbad hadden zij het zwembad zonnepanelen aangeboden. De afgelopen week heeft installatiebedrijf Bos deze panelen gratis gemonteerd op het dak van het zwembad gebouw. De heer Westerhof bood symbolisch daarom Ids Dijkstra zaterdag een miniatuur zonnepaneel aan.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
2 meiZwembadbestuur bedankt DitisPeize.nl

of het volgende item
2 meiFiguranten fietspuzzeltocht Altena zijn er klaar voor