Ze liggen er op
Nadat begin januari het bestuur van het zwembad duidelijk maakte dat ze om de kosten voor het bad binnen de perken te houden afdekkleden wilden afschaffen is heel Peize in actie gekomen. Meer dan € 20.000,- is onder-
tussen al door de bevolking bijeengebracht. Omdat ook daarnaast vanuit diverse andere instellingen subsidies zijn toegezegd kon het bestuur onlangs de kleden aankopen. Maandag zijn de kleden geleverd en is de installatie aan de rand van het bad aangebracht. Onder toeziend oog van Jeanette en Betsy liet technisch vrijwilliger Rieks Talens maandagmiddag de eerste maal de afdekkleden over het bad lopen. Daar waar er bij het wedstrijdbad een vaste constructie is geplaatst is bij het ondiepe bad een verrijdbare constructie met de doeken geplaatst. Op het ondiep bad lagen de doeken ondertussen al een tijdje en volgens Jeanette kon je nu al merken dat het een positief effect op de temperatuur heeft.

Spannend

Vrijdag werd het even spannend voor de vrijwilligers en het bestuur van het zwembad. Badjuf Betsy liep vrijdagochtend langs het bad en zakte toen opeens in een behoorlijk gat dat zich onder de tegels bevond. Nadat het bad de afgelopen week was gevuld bleek dat door een lek in de af-/toevoer zand onder de tegels was weggespoeld en het gat was ontstaan. Samen met technisch bestuurslid Levinus Alveringh heeft Talens twee spannende dagen gehad of het zou lukken om het euvel te verhelpen zonder dat het hele bad weer leeggepompt diende te worden. Uiteindelijk bleek het gedeeltelijk leegpompen voldoende en kan het zwembad zaterdag gewoon geopend worden.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
27 aprGetuige gezocht

of het volgende item
27 aprWilma van der Laan beschermvrouwe Vereniging Volksvermaken Peize