Help Zomerbad Peize overleven
Zomerbad Peize heeft sinds jaar en dag een sluitende begroting. Echter in 2013 heeft de belastingdienst besloten geen energiebelasting terug te geven aan zwembaden. Dat kost dus extra geld, geld dat het zwembad niet jaarlijks over heeft. Als we niets ondernemen betekent dat een onherroepelijke sluiting van het bad!

De stichting heeft daarom gezocht naar een oplossing. Door te investeren in een systeem waarmee de baden 's avonds en 's nachts kunnen worden afgedekt, wordt zoveel energie bespaard dat het bad kan openblijven. Met deze oplossing snijdt het mes aan twee kanten want ook het milieu wordt aanmerkelijk minder belast

Deze oplossing vraagt een flinke investering. Ondanks dat de gemeente Noordenveld heeft aangegeven flink te willen bijdragen komt het zwembad nog altijd €10.000,- tekort voor deze investering. Dat geld moet de komende maanden worden bijeengebracht met acties in en vanuit het dorp.

Het wordt een moeilijke klus, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat Peize het ooit zonder openluchtbad moet doen. Immers al meer dan 40 jaar geldt: Peize heeft 't, en Peize houdt 't!

Stichtingsbestuur Zwembad

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
13 janKeet Beun beste keet van Nederland

of het volgende item
14 janEerste ondernemer biedt Zomerbad al steun