Bibliotheek nog niet verkocht
Dinsdagochtend stond in het Dagblad van het Noorden een artikel over teleurgesteld inwoners van Peize die graag de oude bibliotheek hadden gekocht. Lammert Koster en Alie Akker wilden er gaan wonen en hadden plannen om in de voormalige bieb een huiskamerrestaurant en 'bed en breakfast' te beginnen. Daar waar zij dachten al een half jaar in de procedure te zitten om dit alles te realiseren, bleek dat van gemeente wege de, zeker een half jaar durende, procedure nog opgestart moest worden. Wethouder Kosters erkent in het artikel dat de communicatie met het tweetal knullig is verlopen en begrijpt dat zij behoorlijk flauw zijn.

Ander kopers

Makelaar Nijdam, die het pand in de verkoop heeft, kon niets zeggen over mogelijk andere kandidaat kopers. Wel wilde hij kwijt dat voor een dergelijk karakteristiek pand altijd wel interesse is. Het 'verkocht onder voorbehoud' op hun website had nog betrekking op de situatie met bovengenoemde Peizenaren en moet nog aangepast.

Historische vereniging

De bovenverdieping van de bieb heeft de historische vereniging Pezie-Peize nog steeds in gebruik van de stichting bibliotheek Noordenveld. Hun is echter de huur per 1 februari opgezegd, zij zijn al sinds de verhuizing van de bieb op zoek naar een vervangende locatie voor hun archiefstukken, maar hebben deze echter in Peize nog niet gevonden. Denkt u de vereniging met ruimte (ca 50m2) te kunnen helpen neem dan contact op met ze via e-mail of telefoonnr 050-5032877.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
25 novBrandweer bezoekt Villa Kakelbont

of het volgende item
25 novStreetdancegroep DSTV heeft nieuwe spiegels