Publiek geniet van zomerse Peizer Jaarmarkt
Onder heerlijke weersomstandigheden is zaterdag de Peizer Jaarmarkt weer van start gegaan. Al snel kwamen de eerste bezoekers om de vele standhouders van de markt te bezoeken.Rond de kerk was traditioneel weer ruimte voor de rommelmarkt waar veel spullen van eigenaar verwisselden. Ook de sinds woensdag haar klanken al weer over het dorp uit strooiende kermis mocht vele bezoekers in de verschillende attracties verwelkomen.

De jaarmarkt is onderdeel van de Zomerfeesten Peize waarvan donder- en vrijdag de fiets- en autopuzzelrit zijn verreden. Maar liefst 217 fietser hebben tot tevredenheid van het bestuur van VVP aan deze 18km lange (sommige deelnemers maakten er 25km van) tocht meegedaan. Gieneke Ebbinge werd winnaar gevolgd door Irma Geersing en Henk Jan Dekker.

Vrijdagavond deden maar liefst 95 auto's voor de puzzelrit mee. Na telling leverde dit 289 deelnemers op. Dat de Peizer puzzelrit populair is, blijkt wel uit het feit dat de deelnemers uit heel Nederland komen. Van Rhenen, Harderwijk, Zeist, Oldeberkoop tot Winschoten komen ze en houden hier zelfs vakantie of logeren in de buurt. Uit Peize eindigden de families Dekker, Ebbinge, Gritter, Luinge en Geersing in de top tien van de uitslag.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
1 augScootmobieler kan niet langs wegafzetting

of het volgende item
3 augEnthousiaste reacties op menselijke schilderijen