Leerlingen Roner scholen doen klussen in Peize

De start voor NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland werd vrijdagochtend in Peize gegeven door wethouder Gerrit Alssema. Nadat Alssema de leerlingen duidelijk had gemaakt dat zonder vrijwilligers de samenleving er heel anders uit zou zien, gingen de ruim zestig leerlingen van de Ronerborg en de Esborg uit Roden aan de slag. Op veel plekken gingen de leerlingen, ondanks het trieste weer, aan de slag in Peize. Zo werd er onder meer op beide basis-
scholen, de Hoprank en het zwembad traditioneel flink aangepakt met verschillende opruim werkzaamheden. Dit jaar werd er ook bij het motorclubhuis aan de Hornweg flink geschuurd en geboend. Ook maakten leerlingen zich nuttig in de kerk door de stoelen en banken en het spreekgestoelte in de boenwas te zetten. Na gedane arbeid is het goed eten en gelukkig hadden medeleerlingen van de Esborg een lunch voorbereid die in het dorpshuis van Peize werd genuttigd.

Ook hebben vijftien jongens en meisjes op het sportpark van de voetbalvereniging Peize, in de regen, reclameborden en doelpalen op het hoofdveld schoongemaakt. De ramen en deuren van het gebouw hebben ze een grondige schoonmaakbeurt gegeven en rommel in de bosschages opgeruimd.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
20 mrtOok dumpen voedsel is not done

of het volgende item
21 mrtDefinitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing