In memoriam Johan Heins

Peizenaar in hart en nieren, Johan Heins, overleden

De op 1 april 1930 in Peize geboren Johan Heins is op 2 januari 2014 overleden.
Johan Heins was van beroep onderwijzer (meester) op de Altenaschool. Enkele jaren voor het bereiken van de pensioenleeftijd moest hij stoppen met werken vanwege een busongeluk tijdens een schoolreis. Hij was zeer geliefd als onderwijzer.
Daarnaast was Johan zeer actief in het Peizer verenigingsleven. Hij was mede-oprichter van De Hopbel, het plaatselijk weekblad. Jarenlang was hij keeper van het eerste voetbalteam van Peize. Naast actief voetballer was hij ook betrokken vrijwilliger. Hij is vele jaren voorzitter van de vereniging geweest en was erelid van de vereniging.
Bij de ijsvereniging, waarvan hij meer dan zeventig jaar lid is geweest, vervulde hij diverse bestuursfuncties en werd hij ook tot erelid benoemd. De hoptuin is ook een van de projecten in Peize waar Johan zich voor in heeft gezet. Ook bij biljartvereniging B.V.O.G. was Heins naast spelend lid, voorzitter.

Johan heeft zich daarnaast ook nog ingezet als (bestuurs)lid of vrijwilliger voor gymnastiekvereniging DSTV, IVN-Peize, de bibliotheek, het Zomerbad Peize en als chauffeur op de VOR-bus.
Voor al zijn verdiensten voor de Peizer gemeenschap werd hij geƫerd met een Koninklijke onderscheiding.
Na een lang ziekbed overleed hij op de tweede dag van het nieuwe jaar.
Op maandagochtend heeft de familie in besloten kring afscheid genomen van Johan.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
6 janLeerlingen krijgen nieuwe activiteitenladder WiN

of het volgende item
8 janWekema's zijn vijftig jaar getrouwd