Klokkenluider Sauna teleurgesteld in burgemeester
Een klokkenluider van de misstanden bij de Sauna is teleurgesteld in de opstelling van burgemeester van der Laan van Noordenveld. De man had maandag op zijn minst een telefoontje van de burgemeester verwacht omdat in de media duidelijk is geworden dat er bij zijn woning brand is gesticht. 'De schade en ellende van de bewoonster in De Vennen is na de branden van zondag vele malen erger dan bij ons, maar ik wil dit toch graag kwijt', laat hij weten. 'De burgemeester heeft in de vorige raadscommissie gezegd contact met ons (klokkenluiders) te willen maar tot op heden heb ik niets van hem vernomen. Dat hij zich na zondag nog niet heeft gemeld vind ik uitermate frustrerend', aldus de klokkenluider.
De frustratie komt mede doordat van der Laan samen met eigenaar de Haan van de Sauna in een tv programma allerlei zaken bagatelliseerde, terwijl wij (de klokkenluiders) heel gedocumenteerd diverse misstanden onder de aandacht hebben willen brengen. 'Blijkbaar is het belang van een ondernemer groter voor de burgemeester dan het welzijn van de burger'. A.s. woensdag wordt, op verzoek van de VVD, in de raadscommissievergadering weer gesproken over de Beauty Sauna Peize.
Anonimiteit
De gemeente laat in een reactie weten dat als iemand als klokkenluider anoniem informatie naar buiten brengt zij (de gemeente) niet actief op zoek gaan naar de identiteit van de klokkenluider. In dit geval is er daarom nog geen contact geweest. Bovenstaand bericht ziet de burgemeester als een keuze om uit deze anonimiteit te treden, vanuit deze gedachte zal hij contact opnemen.
Betreurenswaardig
Vanzelfsprekend betreurt de burgemeester de branden van het afgelopen weekend waarin hij een parallel ziet met de containerbranden van ongeveer twee jaar geleden. Hij hoopt dat de daders achterhaald kunnen worden. De burgemeester staat in zijn algemeenheid altijd open voor een gesprek met inwoners.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
17 decDonkere dagen offensief, laat de inbreker in de kou staan

of het volgende item
17 decJeugd speelt 4 tegen 4 in sporthal