Politie vindt geen oorzaak brand sauna
Het forensisch onderzoek door de politie naar de brand zondagavond bij het saunabedrijf in Peize heeft geen oorzaak kunnen achterhalen. Er zijn geen sporen van brandstichting gevonden en evenmin aanwijzingen die duiden op een technisch mankement. De brand is gepaard gegaan met een enorme hitte. De politie heeft in het technisch onderzoek diverse middelen ingezet waarbij de restanten van de sauna minutieus zijn onderzocht. Daarbij is ook de installatie van de sauna in kaart gebracht.
Burgemeester verantwoordelijk voor controles

In gesprek op tv Drenthe liet burgemeester van der Laan weten er alle vertrouwen in te hebben dat de politie 'iets' zal ontdekken in het tactisch onderzoek naar de oorzaak. In hetzelfde gesprek liet sauna eigenaar de Haan weten dat zij informeel op de hoogte zijn gebracht over de oorzaken van eerdere branden. Gevraagd naar de verwijten dat er te weinig is gecontroleerd zegt van der Laan dat er voldoende is gecontroleerd, de kortste samenvatting beslaat 3 bladzijden met contact- en controlemomenten. De burgemeester gaf verder aan dat zijn dossier redelijk compleet is en dat, mochten er fouten zijn gemaakt, hij verantwoordelijk is.
FNV in gesprek met werknemers

Omdat ze al lange tijd signalen van ongezonde en gevaarlijke situaties van werknemers van de sauna krijgt wil Annelies Ossel van de FNV Bondgenoten een bijeenkomst voor medewerkers organiseren. Na de laatste brand werd van Ossel maandag weer door medewerkers benaderd waarna besloten werd de bijeenkomst te organiseren. De FNV heeft eerder al contact met de arbeidsinspectie en verzekeraars over de situatie bij de Sauna gehad.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
9 decVrachtwagen rijdt zich vast op landbouwsluis

of het volgende item
11 decKnutselen in het Dorpshuis