Onderzoek oorzaak brand Sauna niet in één dag afgerond
Maandag zijn medewerkers van de Forensische Opsporing van de politie druk geweest met het onderzoek naar de oorzaak van de brand in de bamboesauna. Via twitter laat de politie weten dat ze na maandag nog niet klaar zijn met het onderzoek naar de oorzaak van de brand en dat dit dinsdag wordt voortgezet.
Brandstichting
Burgemeester van der Laan laat in een interview met RTV Drenthe weten rekening te houden met andere scenario's dan slecht ondernemerschap of ondeugdelijke installaties als het gaat om het ontstaan van de brand. Zondagavond is voor de vierde maal, na de herbouw van de grote brand in 2005, een buitensauna in vlammen opgegaan. Opmerkelijk is dat in november 2012 en januari 2013 ook op zondagavond/ zondagnacht de buitensauna's in vlammen opgingen.
Sauna gewoon geopend
Eigenaar de Haan laat in het DvhN weten positief te blijven en verwacht dat de verzekering de door hem geschatte schade van ongeveer 100.000 euro zal vergoeden. De sauna blijft ook gewoon open, de bamboe sauna betreft slechts een klein deel van het bedrijf. Omwonende die lieten weten wel klaar te zijn met de sauna vraagt hij om een beetje begrip, 'het overkomt ons ook maar'.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
9 decGemeente meet 'normale waarden' 30km zone Roderweg

of het volgende item
9 decVrachtwagen rijdt zich vast op landbouwsluis