Weet u dat er een boom is omgewaaid
Bewoners van de Hoprank, Esrank en Es Borg hebben in hun plantsoen aan de Woerd maandagmiddag tijdens de storm ook een boom zien omwaaien. Omdat deze nog niet op DitisPeize was verschenen werd het even doorgegeven. De plantsoen beheerder zal de boom verwijderen. Dinsdag, the day after, wordt de schade opgemaakt door burgers en instanties. De gemeente zal aan de hand van prioriteiten de opruim- en herstelwerkzaamheden oppakken. Maandag zijn gemeentewerkers en de vrijwilligers van de brandweer tot 20.00 uur bezig geweest om alle doorgaande wegen vrij van gevaarlijke situaties te maken.
Bereikbaarheid gemeente

Mensen die maandag tussen 12.00 en 13.00 uur met de gemeente belden lieten DitisPeize.nl weten dat ze het belachelijk vonden dat er 'met zo'n calamiteit als deze storm' ze een bandje te horen kregen dat het gemeentehuis tussen de middag gesloten was.
Reactie gemeente

"Wij hebben gistermiddag ook geconstateerd dat tussen 12.00 en 13.00 het calamiteitennummer niet vermeld wordt op de ingesproken boodschap die wordt afgespeeld, wat na half vijf 's middags wel het geval is. Dit is zeker in geval van situaties zoals gisteren ongewenst. Inwoners moeten dan de gemeente kunnen bereiken. De ingesproken boodschap wordt dan ook aangepast. Daarnaast vindt op dit moment een heroverweging plaats over openingstijden en bereikbaarheid waarin dit onderwerp zeker wordt meegenomen".
Stormachtig

Door de storm liep het ook storm op deze website, normaal zijn er zo'n 1200 unieke bezoekers per dag. Maandag is DitisPeize.nl door 3002 unieke bezoekers bezocht en deze hebben 4685 maal de website bekeken. Dank aan de inzenders van diverse foto's. De stormfoto's vindt u trouwens hier.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
29 oktKerk van Peize open voor Allerzielen

of het volgende item
29 okt'Verhuis Fair' aan de Brink