Verdachte situatie in Kortland
Een inwoner uit Kortland maakt melding bij DitisPeize.nl van een in zijn ogen verdachte situatie. Volgens bewoner liepen maandagmiddag 2 mannen die uit een auto met Pools kenteken kwamen zeker zes maal door de Eikenlaan in Kortland. Af en toe stonden ze bij verschillende woningen stil. Van de grijze Opel Omega waar ze in reden waren, nadat buurtbewoners er foto's van hadden gemaakt, opeens de kentekenplaten verwijderd. Buurtbewoners die de mannen aanspraken kregen geen of in zeer gebrekkig Nederlands een korte nietszeggende reactie. Door de recente inbraken in de omgeving van Peize de afgelopen tijd wil Peizenaar graag mede dorpsgenoten waarschuwen en vragen om bij verdachte situaties de politie (112 bij acute situaties, anders 0900-8844) te waarschuwen.

Politie waarschuwt
Los van dit incident laat de politie Noordenveld via twitter maandagavond weten: "Zo'n 80% van de inbraken is op klaarlichte dag door inbrekers die hun kans schoon zien. Geef hen geen kans! Kijk hier voor preventie tips"

Update: Meerdere personen laten weten dat de Polen mogelijk betrokken zijn bij de aanleg van de glasvezel. Het is daarbij vreemd dat ze niet door kleding of legitimatie als zodanig herkenbaar waren/zijn. Ook het opeens ontbreken van de kentekenplaten is een verdacht verhaal.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
1 julHuisartsenpraktijk met vakantie

of het volgende item
1 julStefan Poutsma wint nu ook in Wielermeerdaagse