DSTV meiden springen naar een negende plek in AHOY
Zeven springsters van gymnastiekvereniging D.S.T.V. Peize reisden zaterdag 15 juni 2013 af naar Rotterdam om daar voor het eerst deel te nemen aan de Ahoy Cup groepsspringen. Eerder, op zaterdag 25 mei, lieten de meiden hun kunnen op het NK C-lijn te Urk zien. Tijdens de Ahoy Cup sprongen de meiden echter Jeugd B-lijn. Er werd gesprongen op de onderdelen minitramp en springtoestel (minitramp pegases). De dag begon voor de springsters verschillend. Een aantal springsters reisden 's ochtends vroeg al naar Rotterdam om ook te genieten van de NK's van vele andere disciplines van de K.N.G.U. Er werden namelijk ook Nederlands Kampioenschappen Turnen, Acrobatische en Ritmische Gymnstiek, Röhnradturnen, Street-,Show- en Jazzdance gehouden. Ook waren er workshops voor Free Running, Trampoline springen en Kleutergymnastiek. Daarnaast werden er nog bijscholingen voor kader en bestuursleden georganiseerd.

Vrijwilligers

Om dit allemaal mogelijk te maken maakte de K.N.G.U. gebruik van vele vrijwilligers. Zo reisden ook twee leden van D.S.T.V. naar Rotterdam. Drie dagen lang werkten Stéphenny Stel en Arlene Groenewold samen met vele andere vrijwilligers aan alle hallen en het sportpaleis die volledig moesten worden ingericht voor dit grote Fantastic Gymnastics evenement.

Onderdelen
Aan het einde van de middag was het de beurt aan de springsters van D.S.T.V. De meiden begonnen op het onderdeel Springtoestel. De meiden zetten op een aantal kleine landingsfoutjes na een zeer sterke prestatie neer. Een uur later mochten zij hun sprongen op Minitramp laten zien. Een aantal vond het moeilijk de concentratie weer op te pakken na een uur wachten. Het ging dan ook niet vlekkeloos. Bij de eerste sprong gingen een aantal meiden de mist in. Toch wisten zij het nog wel goed af te maken met prachtige salto's en barani's.

Uitslag
De springsters eindigden met een puntentotaal van 32,7 boven verwachting op de 9e plaats. D.S.T.V. mag erg trots zijn op haar springsters. Nog nooit eerder deed D.S.T.V. mee aan zo'n groot evenement op zo'n hoog niveau, zowel als vrijwilliger en deelnemer.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
15 junGenieten tijdens blokfluitconcert

of het volgende item
16 junHardlopen bij de buren