Een duofiets met trapondersteuning dat is het idee
Familieleden van een bewoner van de Hoprank zijn een actie gestart om de duofiets van de Hoprank te voorzien van trap ondersteuning. Het gemak van trapondersteuning hebben de 'Hopranker's' ervaren door de leenfiets die de gemeente vorig najaar bij de Hoprank stalde. Om de 'eigen duofiets' daar ook mee uit te breiden is er € 2.500,- nodig. Lees hier onder de oproep van de familie voor de ondersteuning.

Geachte Dames/Heren,

Zorgcentrum De Hoprank in Peize heeft de beschikking over een zogenaamde 'duofiets'. Een fiets die bedoeld is om tochtjes mee te maken voor ouderen en bewoners van De Hoprank die niet meer zelf kunnen fietsen. Zij kunnen als duo-passagier meerijden. Het is dus een fiets voor 2 personen (naast elkaar) zodat familieleden en/of vrijwilligers samen met de oudere kunnen fietsen.

Wij maken regelmatig gebruik van deze fiets om een tochtje in de omgeving te maken met onze vader die als gevolg van een herseninfarct niet meer kan fietsen. Ook fietsen we ieder jaar samen met hem een dag mee in de fiets4daagse. Niet alleen hij maar ook wij genieten daar enorm van.

Het fietsen met deze fiets is erg zwaar omdat de fiets geen trapondersteuning heeft. Daardoor wordt er minder gebruik van gemaakt omdat het voor veel mensen te zwaar is. Helaas is er binnen het budget van de zorginstellingen geen geld om de fiets aan te passen met ondersteuning.
Daarom hebben wij ons tot doel gesteld een bedrag in te zamelen zodat het voor De Hoprank mogelijk is de duofiets aan te passen. De kosten voor het aanpassen komen op ca.€ 2.500,-.
De Rabobank heeft de helft van het bedrag toegezegd. Voor de andere helft zoeken wij sponsoren die eenmalig een bedrag van € 100,- willen bijdragen zodat we uiteindelijk het totale bedrag ter beschikking kunnen stellen van De Hoprank.

Als tegenprestatie zullen wij uw bijdrage noemen in de communicatie. We onderzoeken de mogelijkheid een bord aan de fiets te monteren waarop ook uw logo wordt vermeld.
En tot slot kunt u op afspraak gebruik maken van de fiets wanneer u zelf een tochtje wilt maken met iemand die zelf niet meer kan fietsen.

Wij hopen dat u ons, met een financiële bijdrage, wilt helpen de duofiets te upgraden zodat alle ouderen in Peize, samen met hun familie of met vrijwilligers, in staat zijn te genieten van een fietstochtje in de omgeving.

Binnen kort nemen wij contact met u op, of u bereid bent om mee te werken om het upgraden van de fiets mogelijk te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Anneke Buring 06-15364195

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
14 aprDe sportresultaten van dit weekend

of het volgende item
17 aprMeiden Altenaschool kampioen