Aanhouding na bedreiging buschauffeur
De politie denkt met de arrestatie van een 20-jarige inwoner van Paterswolde de bedreiging van een buschauffeur bij Peize in oktober te hebben opgelost. De buschauffeur werd dinsdagmiddag 16 oktober op de weg tussen Peize en Roden door een automobilist met ogenschijnlijk een pistool bedreigd. Aan
de bedreiging ging gevaarlijk verkeersgedrag van de 20-jarige vooraf. Deze draaide vlak voor de aan-
komende bus de weg op waardoor de chauffeur hard op de rem moest. Nadat de buschauffeur met de lichten had geknipperd, stak de automobilist stak al rijdend een pistool uit het raam en richtte dat op de man achter het stuur van de lijnbus.
Peizenaar doet valse verklaring
Een week na het incident meldde de 20-jarige zich naar aanleiding van media-aandacht bij de politie, samen met een 16-jarige jongen uit Peize. Beiden verklaarden dat van bedreiging geen sprake was geweest en dat de buschauffeur waarschijnlijk een duimstok voor een pistool had aangezien. Nader onderzoek wees uit, dat de 16-jarige niet bij de man uit Paterswolde in de auto had gezeten en dus een valse verklaring had afgelegd. De 20-jarige werd bij zijn woning aangehouden. In het huis werden onder meer een vuurwerkpistool, toebehoren en een illegale hoeveelheid hennep gevonden. De man gaf toe dat hij het vuurwerkpistool uit het autoraam had gestoken. Proces-verbaal is opgemaakt.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
12 novSinterklaas komt weer naar Peize

of het volgende item
12 nov't Spectrum maakt oor en gehoorkrant en wordt derde