Duofiets in gebruik genomen
Wethouder Alssema en Hoprankbewoners kijken toe hoe het eerste rondje op de duofiets gemaakt wordt.
Met een aantal proefritjes samen met een paar bewoners van De Hoprank heeft wethouder Alssema van gemeente Noordenveld de duofiets, met trapondersteuning, in gebruik genomen. De gemeente heeft tot het eind van dit jaar drie van deze fietsen gehuurd en geplaatst bij zorgcentra in Norg, Roden en Peize.
'In deze periode willen we willen kijken of een duofiets de mobiliteit van mensen met een fysieke en/of geestelijke beperking vergroot en of de sociale contacten met betrokken familieleden en vrienden worden bevorderd', aldus Alssema. In Peize moest de wethouder het eerste rondje echter laten aan Hinke Vonk, voorlichtster van de gemeente Noordenveld. Samen met de opa van haar partner maakte zij het eerste rondje door het centrum van Peize. Mevrouw de Vries, 106 jaar, en de wethouder genoten even later ook zichtbaar van hun toertochtje door Peize.
Reserveren?

In principe kan iedereen uit de gemeente Noordenveld- met een kennis of een familielid dat niet zelfstandig kan fietsen- gratis gebruik maken van de duofiets. U kunt de fiets reserveren bij de serviceloket van de betrokken woonzorgcentra. Wel even een identiteitsbewijs meenemen.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
27 augWandelaars genieten ook van de Onlanden

of het volgende item
30 augRip-board ontvreemd