Koninklijke onderscheiding voor Lammert Woldman
De penningmeester van de Vereniging Volksvermaken Peize, de 68-jarige Lammert Woldman is Woensdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn vele werk voor de Vereniging Volksvermaken Peize, maar ook voor diverse andere activiteiten voor de Peizer gemeenschap en omgeving. Lammert Woldman was sinds 1984 bestuurslid van de VVP en sinds 2006 penningmeester. Naast het organiseren van diverse activiteiten voor jong en oud zat Lammert namens het bestuur in diverse subcommissies en overlegorganen, waaronder de organisatie van de Paiser Proms en recentelijk had hij grote bemoeienis met de 1e editie van het Historisch Festival Peize. Kortom hij was binnen de vereniging een gezichtsbepalend persoon en drijvende kracht.
Sinds 1970 is Lammert Woldman een zeer actief lid van de Gemeentebelangen Noordenveld, voorheen Gemeentebelangen Peize. Door zijn kennis van de lokale bevolking en de kennis van de regio is hij thans nog een gewaardeerd chauffeur en gastheer als vrijwilliger bij de Stichting Vervoer voor Ouderen Noordenveld.
Lammert Woldman kreeg de onderscheiding van burgemeester Hans van der Laan van de Gemeente Noordenveld. Dat gebeurde, in aanwezigheid van zijn vrouw Hennie, kinderen, familie en vrienden, tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Volksvermaken Peize, waarin hij na 28 jaar afscheid nam. Tevens werd hij in deze vergadering benoemd tot erelid van de vereniging.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
14 mrtOuderen vieren 45 jaar bewegen

of het volgende item
16 mrtWethouder poot en poetst tijdens NL Doet