Grote afvalbrand aan de Zuurseweg
Zondagochtend werden bewoners aan de Molenweg en Zuurseweg onaangenaam wakker door een grote brand. Op de hoek van genoemde straten wordt een boerderij verbouwd. Een deel van het riet van de rietenkap is daarvoor van de bestaande woning verwijderd. Dit afval lag opgeslagen op het terrein en was zondagochtend in de brand gestoken. De eigenaar van het pand kon samen met de gewaarschuwde brandweer de bouwkeet bij de vuurhaard wegtrekken waardoor deze voor de vlammen bespaard bleef. De brandweer wist het vuur snel te doven met de inzet van twee stralen. De politie roept mogelijke getuigen op zich te melden op 0900-8844 of als je anoniem wilt blijven via meld misdaad anoniem 0800-7000. (foto's)
Burgernet
Wim Stroetinga, fractievoorzitter van Gemeentebelangen die op zicht afstand van de brand woont, laat weten dat Gemeentebelangen wil dat met spoed Burgernet in Noordenveld wordt ingevoerd. In de afgelopen raads-
vergadering heeft Gemeentebelangen hier al voor gepleit. Bij Burgernet worden burgers via sms ingeschakeld om als ogen en oren voor de politie te dienen. Bij een incident zoals deze, het is tenslotte niet de eerste maal dat het in Peize gebeurt, kunnen burgers in de buurt met de politie uitkijken naar eventuele verdachten.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
10 mrtGezellige hobbybeurs

of het volgende item
11 mrtSportuitslagen dit weekend