Woar is de tied toch bleev'm

Herinneringen van en aan Herman en Jannie Depping-Scheepstra

Op 8 december 2011 overleed Herman Depping op 87-jarige leeftijd. Maar, zo dichtte hij, 'toch zal al datgene wat mij heeft gevormd verder gaan – naar wat dan ook of hoe dan ook. Blijvend meebewegen in het totaal, als deel van de schepping'. Zo vertellen zijn kinderen in Woar is de tied toch bleev'm, een boek vol herinneringen aan Peize en haar inwoners. En aan Jannie Depping-Scheepstra natuurlijk, 'zien wichie'. Iedereen in Peize kent Jannie en Herman en hun 'winkel van Sinkel'. Ook de gedichten en verhalen van Herman Deppings hand genieten bekendheid. Na zijn eerste boek, Een leven laank Paais, is er een tweede boek.

Woar is de tied toch bleev'm omvat een verzameling gedichten die het dorpsleven van vroeger doet herleven. Naast de gedichten van Herman Depping zijn er stukjes in de bundel opgenomen uit zijn 'herinneringsmap' en enkele avonturen van Haarm Stuver, het alter ego van Herman. Ook het artikel van Jan Aukema in Tiedschrift (2011) over Jannie Depping-Scheepstra – waarin hij onder andere terugblikt op haar succesvolle schaatscarrière – mocht niet ontbreken. Zowel de gedichten als de verhalen worden geïllustreerd aan de hand van beeldmateriaal afkomstig uit het fotoarchief van de historische vereniging Pezie-Peize. Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Bloemenpret en Slijterij Ensing in Peize. Prijs € 9,95.

Na het overlijden van Jannie Depping-Scheepstra in augustus vorig jaar, heeft Herman gestaag aan dit boek gewerkt maar hij heeft het helaas net niet meer voor zijn eigen overlijden in december kunnen voltooien. Dochter Roeleke Depping heeft het in samenwerking met Uitgeverij kleine Uil voltooid.<

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
8 febGroenendaal snelste bij NK maraton op natuurijs

of het volgende item
9 febPeizenaar in maart voor rechter