Boerderij Hereweg in vlammen opgegaan
Nieuwjaarsochtend is de eerder deze week onbewoonbaar verklaarde boerderij aan de Hereweg in vlammen opgegaan. Tegen twee uur werd de Peizer brandweer gealarmeerd voor een woningbrand. Toen de spuit-
gasten ter plaatse kwamen stond het woongedeelte al behoorlijk in de fik. Om geen onnodig risico te lopen werd er direct besloten om het pand gecontroleerd te laten branden. Er werden enkele waterstralen ingezet
om rond de boerderij het vliegvuur te blussen en daarmee eventuele schade in de omgeving te voorkomen. Wethouder Alssema is ook nog aanwezig geweest om zich door de brandweer te laten informeren. Nadat het grootste gedeelte van de woning was afgebrand is een shovel ingezet die de resten van de boerderij uit elkaar heeft getrokken opdat alle vuurhaarden geblust konden worden. Rond de klok van zessen vertrokken de spuitgasten weer richting de kazerne. Op Nieuwsflyer meer foto's, op 112eelde ook een aantal foto's.
Andere meldingen
Tijdens de bestrijding van deze brand kwam er nog een melding van een brand bij de voetbalvereniging, maar politieagenten konden niets vinden waardoor de brandweer van Roden niet de reis naar Peize hoefden te maken. Net onder de douche of al in hun bedje werden de vrijwilligers weer opgepiept. Op verzoek van de politie moesten ze naar de Boerakkerweg om daar de restanten van het oud en nieuw vreugdevuur op het veldje te blussen. Rond half acht kon men terug naar huis en proberen wat slaap in 2012 te krijgen.
Vernielingen
Tijdens de verkening rond de Essen naar aanleiding van het brandje bleek dat daar tijdens oud en nieuw weer meerdere ramen waren vernield. Voor deze zinloze actie hoopt de politie dat getuigen zich willen melden opdat de gemeenschap niet voor de kosten opdraait, maar dit kan worden verhaald op de daders van deze zinloze acties. Tips naar de politie op 0900-8844 of anoniem naar meld misdaad anoniem 0800-7000.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item

of het volgende item
1 janMidwinterhoornspelers blazen het begin van 2012