Verwarde Peizenaar zorgt voor groot ontploffingsgevaar
De brandweer creëerde een veilig situatie door nadat de ramen waren ingegooid deze verder kapot
Aan het Zetveld is zaterdagmiddag serieus sprake van ontploffingsgevaar geweest. Een inwoner van die straat had zijn woning vol gas laten lopen. De omgeving werd afgezet en negen woningen werden ontruimd.
De levensgevaarlijke situatie werd ontdekt nadat de politie de man uit Peize met een bijl zag lopen op de provinciale weg bij Beilen. Toen agenten met de man wilden praten, sloeg hij een agent met de bijl tegen het hoofd. De agent raakte daarbij gewond. Dankzij pepperspray kon de man vervolgens worden aangehouden. Op het politiebureau vertelde de man dat hij zijn woning in Peize vol gas had laten stromen.
De brandweer van Peize ontdekte, gealarmeerd door de politie, dat het huis inderdaad vol gas zat. De man had de gaskraan en twee gasflessen open gedraaid. In de badkamer brandden twee kaarsen. De brandweer heeft de ruiten van de woning ingegooid, zodat het gas kon ontsnappen. Van buitenaf zijn de kaarsen geblust. Na enige tijd kon de brandweer veilig naar binnen en kon de gaskraan worden uitgedraaid.
De man zit nu vast. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. De gewonde politieagent maakt het naar omstandigheden goed. Lees hier het uitgebreide politiebericht, foto Martin Druppers.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
26 novKinderen Altena helpen Sinterklaas

of het volgende item
27 novSport en spel dit weekend