Klasse!Actie op 't Spectrum
O.B.S. 't Spectrum doet met de hele school mee aan de Klasse!Actie van Day for Change. Dit is een Stichting, in 2006 opgericht, om op een leerzame manier microkrediet onder de aandacht te brengen. Doordat mensen in Nederland op creatieve wijze hun eigen ondernemerschap inzetten, is een microkrediet voor allerarmsten in de wereld mogelijk. Het is mede een initiatief van Marc Klein Essink en Maxima is de ambassadrice!
Op school krijgt elke groep €20,- waar ze meer van moeten proberen te maken door een bedrijfje op te starten. Het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat naar Day for Change.  Groep 8 maakt bijvoorbeeld prachtige wespenvangers, vogelhuisjes, telefoonhoesjes en nog veel meer mooie dingen. Bent u benieuwd? Kom dan ook eens kijken op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 15:15 tot 15:30 uur in de hal van ’t Spectrum. Daar is een kraampje waar u deze prachtige dingen kunt kopen. Ook gaan de groepen 6 en 8 van 6 t/m 8 juli langs de deuren. Groep 6 met een 'heitje voor een karweitje' en groep 8 haalt lege flessen op. Heeft u dus nog lege (statiegeld) flessen staan? Spaar deze dan voor ons!
Wij, Iris en Eline (en natuurlijk ook de rest van de school), zouden het heel fijn vinden als u op ons Zomerfeest komt. Dit is op vrijdag 15 juli van 16:00 tot 19:00 uur. U bent van harte welkom!
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
3 julWerkzaamheden N372, open en afgesloten

of het volgende item
4 julVisotter gesignaleerd in Peizerdiep