Broers Rottier zwemmen in de prijzen
Afgelopen weekend is de tienjarige Sebastiaan Rottier (foto) tijdens de kringspeedofinales Groninger kampioen op de 100m vrije slag geworden. Hij zwom de derde tijd van Nederland in deze leeftijdscategorie. Tevens wist hij nog 3x zilver en 1x brons te bemachtigen. Door deze uitstekende prestaties heeft hij zich verzekerd van een startbewijs op de jaargangfinales (het NK voor zwemmers van 8-12 jaar) in Dordrecht.
Sebastiaan begon zijn zwemcarriere in het zomerbad van Peize. In de zomer van 2006 haalde hij zijn A, B en C diploma en werd net als zijn broers lid van ZPP. Zo’n 3 jaar geleden maakte hij, in navolging van zijn grote broer Maarten, de definitieve overstap naar zwemvereniging TriVia in Groningen.
Dat hij niet het enige talent in de familie is blijkt wel uit het feit dat Maarten (15) in mei op maar liefst 7 afstanden Groninger kampioen is geworden bij de junioren 3. In juni zwemt hij op het NJK lange baan. De derde zwemmer uit het gezin, Pepijn (12) gaat eind deze maand voor het eremetaal op de Groninger B-kampioenschappen.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
8 junInwoner Peize aangehouden na diefstal brandstof

of het volgende item
9 junPeizer Kannibalen opnieuw op de foto