Volleybalheren kampioen
Van de jubileumcommissie van de 50jarige volleybalvereniging kreeg DitisPeize.nl een verslag met foto's van het afgelopen zaterdag door de heren 1 van de volleybalvereniging behaalde kampioenschap.
De wedstrijd zaterdag werd door vele bezoekers bekeken uitgedost in het oranje groen, de kleuren van het eerste tenue van de vijftig jarige.
Een oranje wave in Peizer sporthal, Heren 1 kampioen! Afgelopen zaterdag was de laatste thuisspeeldag van een succesvol seizoen voor de jubilerende volleybalvereniging Peize. Maar liefst drie teams zijn dit jaar als kampioen geëindigd, en mogelijk kan Dames 3 via de nacompetitie ook nog promotie afdwingen.
Peize Heren 1 werd kampioen van de derde divisie en deze zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen gepland tegen Sudosa (Assen), de nummer drie uit de competitie.
Weliswaar was de druk al van de ketel omdat het kampioenschap reeds was veilig gesteld, desalniettemin wilde Peize het seizoen natuurlijk goed afsluiten, al was het maar voor het in groten getale aanwezige publiek gestoken in een knaloranje jubileum t-shirt. De eerste set werd met 26-24 gewonnen. In het vervolg van de wedstrijd werd de (service)druk behoorlijk opgevoerd, waardoor het eigen spel in steeds mindere mate kon worden verzorgd. De tweede set ging met 25-22 nog nipt verloren, maar de derde was Sudosa duidelijk agressiever en gretiger om te winnen, wat in een 2516 nederlaag resulteerde.

Maar het publiek bleef achter de mannen staan, er ontstond zelfs spontaan een oranje wave door de sporthal. Met enkele personele wijzigingen werd in de vierde set getracht het tij te keren en dit pakte goed uit. Deze set werd met 25-20 gewonnen en een 5de set moest de beslissing brengen.
Al vrij snel in de 5de set werd een kleine voorsprong genomen door Sudosa en deze werd, ondanks verwoede pogingen van de zijde van Peize, niet meer uit handen gegeven. Derhalve werd de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 verloren, maar dit verlies werd ruimschoots gecompenseerd met het in ontvangst mogen nemen van de kampioensbeker en het feest wat hierna los barstte!

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
11 aprHulpdiensten naar de Molenweg

of het volgende item
12 aprVerkeersweek op o.b.s. 't Spectrum