Sluiting bibliotheek
N.a.v. de publicatie over mogelijke sluiting van de bibliotheek van Peize wil een inwoner uit Peize een oproep doen aan de bevoling van Peize of er ook behoefte is om een actie op te zetten voor het behoud van onze bibliotheek. 'Het is toch te zot dat er geen bibliotheek meer zal zijn in ons dorp', aldus de bewoner. Mensen die mee willen denken over eventuele acties kunnen via de e-mail contact opnemen. Een andere manier om de bieb te steunen is lid te worden indien u dat nog niet bent.
Petitie
Naast de bieb van Peize lopen er veel meer bibliotheken het risico om gesloten te worden. Via de website van de bibliotheken is het mogelijk om online een landelijke petitie te tekenen om te vechten voor het behoud van bibliotheken. U kunt hier de petitie tekenen.
Dorpsbelangen
Ook Dorpsbelangen heeft zich, en gaat zich verzetten tegen de mogelijk voorgenomen sluiting van de bibliotheek van Peize. In een persbericht laat men weten dat; 'De bieb is veel meer dan cultuur. Het is een maatschappelijke basisvoorziening, waar Peize trots op is. Die trots is geworteld in het verleden en loopt door naar de toekomst. De locatie en het monumentale gebouw in het hart van Peize maken dat de bibliotheek kan uitgroeien tot een informatiecentrum, rustpunt en knooppunt van verbindingen. Voor scholieren, voor verenigingen, voor ouderen, voor toeristen, voor bedrijven – voor iedereen. Daarom protesteert ons prachtige dorp krachtig tegen een sluiting'. Het bestuur van Dorpsbelangen Peize laat het bestuur van de bibliotheek Noordenveld en de gemeente weten: Onze bieb is een basisvoorziening voor Peize!
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
4 novWethouder doet rondje WiN

of het volgende item
6 novHard werken voor droge voeten