Onlander nieuws
Onveilige situaties door diefstal verkeersborden en afzethekken
Bestuurscommissie Herinrichting Peize waarschuwt omgeving
De werkzaamheden, die in opdracht van de Bestuurscommissie Herinrichting Peize worden uitgevoerd, zijn inmiddels niet meer over het hoofd te zien. Zo zijn enkele wegen zijn afgesloten en fietspaden zijn (tijdelijk) omgelegd. De bestuurscommissie doet er tijdens de uitvoering alles aan om onveilige (verkeers)situaties te voorkomen. Helaas hebben wij niet alles in de hand en blijken er af en toe toch onveilige situaties te ontstaan
Diefstal borden en afzethekken
De afgelopen weken worden steeds vaker verkeersborden, afzethekken en rijplaten van de verschillende bouwlocaties en omliggende wegen en fietspaden ontvreemd. Dit leidt op een aantal plekken tot onveilige situaties, doordat bijvoorbeeld een paal uit de grond wordt getrokken en op het fietspad wordt gegooid, omdat alleen het bord interessant roofgoed lijkt te zijn. Vooral tijdens de schemer en in het donker kan dit tot gevaarlijke situaties leiden en kunnen fietsers ten val worden gebracht doordat zij deze obstakels over het hoofd zien.
Verscherpt toezicht en aangifte
Inmiddels is in overleg met aannemer, uitvoerder en politie besloten tot meer toezicht. Zowel politie als particuliere beveiliging voeren verscherpt toezicht om diefstal en de daardoor ontstane onveilige situaties, zoveel mogelijk te voorkomen. Van alle diefstallen heeft de bestuurscommissie overigens aangifte gedaan bij de politie.
Klachten of overlast
Voor noodgevallen, zoals omgevallen projectborden, openstaande hekken of modder op de weg is er een noodnummer, namelijk 06 34 65 51 56.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
14 sepVrachtwagen zakt weg in zandbed

of het volgende item
16 sepWinkeliers opletten