Peize goed vertegenwoordigd op Nationale Tentoonstelling
In de Brabanthallen in Den Bosch het tweejaarlijkse evenement, de Nationale Tentoonstelling georganiseerd. Dit is een Nederlands Kampioenschap van het KVTH, het Haflinger- en trekpaard stamboek. Op de provinciale Drentsche Kampioenschappen hadden Henk Westerhof met zijn pony Mariska, Evelien Dijkstra met haar pony Daisy van het Hesselder en Suzanne Mens met Tirana van de Halingerborg en Wirbelstein van de Haflingerborg zich geselecteerd om mee te mogen rijden op dit kampioenschap. De laatste twee paarden zijn eigendom van hengstenhouderij de Kymmelshof van de familie Draaisma uit Peizermade. Zij namen ook nog de hengst Standing Ovation mee, dit voor de exterieur keuring.
Peize was dus goed vertegenwoordigd op dit kampioenschap. Henk Westerhof werd twaalfde in de B dressuur. Evelien Dijkstra werd dertiende in de L1 dressuur.
Suzanne Mens wist met de merrie Tirana reserve kampioen te worden in de klasse Z1 dressuur. Ook werd Tirana uitgeroepen tot nationaal kampioen Bestgaand, de best bewegende merrie. Met de goedgekeurde dekhengst Wirbelstein van de Halingerborg wist Suzanne de eerste plaats te behalen in de klasse M2 dressuur. Bij het bestgaand voor de dekhengsten werd Wirbelstein verdienstelijk vierde.De hengst Standing Ovation werd nationaal reserve kampioen bij de hengsten.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
25 augLaatste dag zwem4daagse

of het volgende item
28 augTweedaagse dames NOAD start in de regen