Spookachtig begin zwem4daagse

De meeste kinderen zullen er geen erg in gehad hebben, maar bij de opening van de zwem4daagse was het al behoorlijk spookachtig. Op het programma voor de eerste dag stond het spookzwemmen om 21.00uur gepland, maar wat schetste de verbazing van de aanwezigen; de opening van de 36ste zwem4daagse werd verricht door niemand minder dan 'the King' Elvis Presley.

Ondanks zijn heen gaan reeds vele jaren geleden wist Presley op Amerikaanse wijze de zwem4daagse te openen. Door een soort van stoelendans werd door Presley een jaarabonnement voor het nieuwe seizoen weggegeven. Nadat hij alle deelnemers succes had toegewenst verdween Elvis weer net zo rap als hij was gekomen. Op dat moment werden de ruim 250 deelnemers door het bad personeel het zwembad ingelaten om hun 250 of 500 meter te gaan zwemmen.

Nadat om acht uur de laatste zwemmers het bad hadden verlaten werd alles in gereedheid gebracht voor het al genoemde spookzwemmen. Alle zestig deelnemers werden genummerd waarna men het bad in mocht. Trollen, heksen en ander monsterachtige type's kwamen daarna om de badrand staan waardoor de deelnemers het wel uit hun hoofd lieten om uit het bad te komen. Onder duister klanken kwamen daarna de witte spoken in het zwembad om de deelnemers te tikken. Onder luid gegil en gekrijs werd menig deelnemer door een spook verrast. De twee spoken die met hun duikuitrusting de deelnemsters aan de voeten wist te pakken werd met uitzinnig gegier begeleid. Al met al was het voor de deelnemers, de spoken/monsters en het badpersoneel een geslaagd begin van de zwem4daagse.

Zondagmiddag kan er vanaf 14.00 uur weer gezwommen worden. Op de zonneweide zijn dan weer diverse randactiviteiten als survivalbaan, bingo en spijkerbroekhangen georganiseerd.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
21 augHopruiters ook op eigen concours sterk aan de start

of het volgende item
23 augLekker doorwaaien tijdens wandeltocht