Paaizer Blond officieel verkrijgbaar
..
Ex wethouder en oud bestuurslid van de Beheers commissie Herinrichting Peize, Jan Kemkers, heeft woensdagmiddag in café Boonstra officieel het eerste Paaizer Blond biertje uitgeschonken. Eén van de ingrediënten die het door Henk Timmerman ontwikkeld bier bevat is het Peizer Hop. Het eerste glas was bestemd voor de verkopers van het Paaizer Blond n.l. De Paiser Meul, café Boonstra, restaurant De Peizer Hopbel en café Ensing. Dit uitschenken gebeurde nadat project-
leider Ben van Guldener had aangegeven dat dit Paaizer Blond een intiatief van de Herinrichting was om net als het kunstboek eerder de gemeenschap die door de werken van de Herinrichting in hun achtertuin zijn getroffen iets terug te geven.
Peize en alcohol
Jan Kemkers wilde niet verder uitweiden over de combinatie Peize en alcohol, ook gezien zijn achtergrond m.b.t. de jeneverakker in Peize, was blij dat hij de officiële handeling mocht ver-
richten. Hoewel het eerste lekkere frisse brouwsel nu uit Gramsbergen komt was Kemkers blij te kunnen melden dat het bier straks in Veenhuizen wordt gebrouwen waardoor het een typisch Noordenvelds product wordt. Nadat de eerste glazen waren geleegd nam Kemkers nogmaals het woord om de leden van IVN die de Hoptuin beheren een waardecheque te overhandigen. Via de cheque wordt de Hoptuin een nieuw toegangshek een bankje aangeboden. Ook krijgen de leden een workshop Hop aangeboden. Tenslotte wilde Guldener nog laten weten dat ook dit project weer gedragen door alle betrokkenen hem een trots gevoel bezorgde en hij hoopte dat het een aanzet tot kennis vermeerdering zou zijn.

Luister hier naar een verslag op
rtv Drenthe, kijk hier naar de reportage gemaakt door rtv Noord.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
12 meiCafé Ensing nieuwe trouwlocatie in Peize

of het volgende item
13 meiDauwzwemmers genieten in Peizer Zomerbad