Eieren eieren en eieren in Altena
Eerste paasdag is een traditionele eierdag in Altena. 's Ochtends was er het eieren zoeken voor de jeugd t/m de basisschool. Ondanks het slechte weer waren er 48 kinderen, geholpen door een uit de kluiten gegroeide Paashaas, aan het zoeken in de bossen rond Altena
Ondanks de slechte weersvooruitzichten werd het eiergooien 's middags een superevenement. Er waren veel deelnemers en ook veel toeschouwers. Bij de jeugd waren er 22 koppels. Bij de volwassenen 28 en er waren dit jaar zelfs 2 teams uit Haarlem. De in totaal dus 50 deelnemende duo's maakten het ontzettend spannend.
Bij de jeugd waren het uiteindelijk de volgende koppels die in de prijzen vielen.
1e: Selwyn Slotegraaf en Yoran Cats, 2e: Patrick Timmer en Kelvin Wekema en 3e: Yoran Cats en Kelvin Wekema. Iedere deelnemer bij de jeugd kon met 2 koppels deelnemen, vandaar deze uitslag.
Bij de volwassenen was het dit jaar spannender dan ooit. De derde plaats met een afstand van 27,35 meter ging naar het koppel: Klaas-Jan v/d Ploeg en Mark Matter. De strijd tussen de uiteindelijke nummer 1 en 2 duurde lang, maar werd beslist door een geweldige worp en vang van Marcel Boom en Lammert Kuiper zij overbrugden een afstand van maar liefst 32 meter en 70 centimeter. Zij verwezen hiermee Jan Westerhof en Michel Schenk (30,30 meter) naar de tweede plek.
Aan het eind van de wedstrijd konden de deelnemers nog een poging wagen om een recordafstand te verbeteren. Echter het moeilijke parcours, de tegenwind, en de bomen stonden een verbetering in de weg. Het Altenees record van 37,20 meter staat dus nog steeds, evenals het wereldrecord van ruim 97 meter. Al met al weer een zeer geslaagde 1e Paasdag in Altena. (bron en foto's fam Timmer)
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
4 aprPlus De Weerd deelt ontbijtjes uit

of het volgende item
5 aprJonge vrouw gewond bij ongeval Groningerweg