Interzorg: Personeel heeft fantastisch gehandeld!
Het dichtgespijkerd raam achter het Interzorg paneel als stille getuige van de gebeurtenissen.
“Bij de brand afgelopen vrijdag, Eerste Kerstdag, heeft ons personeel fantastisch adequaat, moedig en kordaat gehandeld”, stelt van Andre van de Brand van Interzorg. Interzorg is de overkoepelende organisatie waartoe De Hoprank behoort. DitisPeize.nl heeft contact met de woordvoerder in deze zaak gezocht om de rol van het personeel die aandacht te geven die het verdiend.
Brandalarm
Vrijdagavond hadden drie personeelsleden dienst toen om zes minuten over negen het brandalarm ging. Twee personeelsleden waren gelukkig direct in staat om te constateren waar de melding vandaan kwam. Zij zijn direct volgens de voorschriften en het hun geleerde tijdens de BHV trainingen te werk gegaan. In de kamer van de melding troffen ze het slachtoffer brandend in zijn stoel aan. Ze hebben de man uit zijn stoel gehaald en door hem in een (blus)deken te wikkelen de vlammen weten te doven. De derde en een vierde collega, die geen dienst had maar in het pand aanwezig was, waren direct op het alarm ook naar de centrale hal gekomen. Zij konden toen samen met de eerste twee personeelsleden de man verzorgen. Ook werden door hun de eerste bewoners opgevangen die op het alarm hun appartement uit kwamen.
Hulpverlening
Nadat de brandweer om veertien over negen en even later de ambulance en het MMT de regie van de hulpverlening hadden overgenomen, hebben de personeelsleden zich direct weer ingezet voor de bewoners en hun ongeruste familieleden. In tegenstelling tot andere berichten in de media hebben de twee helden niet na een korte medische controle hun weg kunnen vervolgen. Beide zijn met lichte brandwonden en ademhalingsklachten naar het ziekenhuis gebracht. Een van de personeelsleden kon in de loop van vrijdagnacht naar huis de ander heeft tot zondag in het ziekenhuis moeten blijven om de gevolgen van de rook inademing te bestrijden.
Volgens de bevelvoerder van de Peizer brandweer hebben de twee personeelsleden een geweldige daad verricht. Deze redding onder deze omstandigheden, in een snel heet wordende en zich snel met vieze zwarte rook vullende kamer, gaat veel verder dan waar een BHV-cursus tot opleidt.
Eén van de redders schrijft daarover op Hyves; 'Maar ja als je iemand in brand ziet staan, en de bange blik ziet van die persoon, dan denk je niet aan je eigen ik, maar je doet alles wat in je macht ligt om die persoon te redden.
Nazorg
Interzorg heeft direct de nodige maatregelen in werking gezet om met alle personeelsleden, maar met name de betrokken werknemers het gebeuren te verwerken en een plek te geven. Dit gebeurt middels gesprekken die plaats hebben gevonden en daar waar nodig plaats zullen vinden. 'Ook zullen we, zeker intern, in de tijd die voor ons ligt op het gebeuren en de uitstekende rol van onze personeelsleden terug komen', aldus van de Brand.
Op het moment van schrijven is de situatie van het slachtoffer die met ernstig brandwonden aan het onderlichaam in het Martini ziekenhuis ligt, voorzover bij Interzorg bekend, nog steeds kritisch maar stabiel.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
29 decPeizenaar gewond op Eemshavenweg

of het volgende item
29 decAls u in Peize blijft kopen houdt het de winkels open!