Gemeente verkoopt 12 kavels De Lange Streeken II in Peize
De gemeente heeft maandag 23 november 12 kavels in de nieuwe woonwijk De Lange Streeken II in Peize verkocht. Tijdens een bijeenkomst in café Boonstra in Peize werden de kavels door notaris Holland verloot onder in totaal 16 gegadigden. Doordat sommigen een voorkeur hadden voor dezelfde kavel, konden helaas niet alle inschrijvers tevreden huiswaarts keren. Van de 12 kopers zijn 7 afkomstig uit Peize zelf. De anderen komen uit Groningen, Paterswolde en Sneek.

Wethouder van ruimtelijke ordening Jan Kemkers is zeer tevreden over de verkoop van de kavels. “Het is momenteel natuurlijk een moeilijke tijd om aan zo’n avontuur te beginnen. De kopers van onze kavels die nu ook een eigen woning hebben, hebben een dappere stap gezet. Het is uiteraard te hopen dat we de overige kavels ook binnen redelijke tijd kunnen verkopen en dat de projectontwikkelaars ook van start gaan, want dan kan er een beetje gelijk op gebouwd worden.”

In De Lange Streeken II is ruimte voor 103 woningen. De gemeente had daarvan 26 kavels voor vrijstaande woningen in de verkoop. Daarvan zijn nu dus 12 verkocht. De resterende kavels zijn te koop volgens het systeem ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Op de website van de gemeente is een bijgewerkte kaart te raadplegen, waarop te zien is welke kavels nog vrij zijn. De andere kavels worden door projectontwikkelaars bebouwd.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
23 novNieuwe mijlpaal voor DitisPeize.nl

of het volgende item
25 novHonderdenvier jarige viert verjaardag in de Hoprank