Feestelijke start nieuwbouw; wethouders slopen in Peize
De wethouders Kemkers (machinist) en Wolters en directeur Dijk zijn met de sloop van het Zonnehof g
Voor een grote groep genodigden heeft directeur Johan Dijk van Woonborg de wethouders Kemkers en Wolters woensdagmiddag gevraagd een begin te maken met de sloop van het Zonnehof. Dit was niet tegen dovemansoren gericht. Het colbert kwam uit, de stofjassen gingen aan en, alsof er een lang gekoesterde wens uit kwam, gingen ze met behulp van zwaar materieel het gebouw te lijf. Voorafgaand aan deze sloophandeling had Dijk geschetst hoe er uiteindelijk met alle partijen tot overeenstemming was gekomen. Men stond nu voor het in de praktijk brengen van hetgeen er op papier allemaal is besloten.
Bouw in drie stappen
In drie fasen wordt er gesloopt en gebouwd. Na de sloop van het Zonnehof en de voormalige brandweerkazerne wordt er eerst een nieuwe tandartspraktijk, met daarboven twee apparte-
menten gebouwd. Daarna wordt de noordzijde gesloopt, hier worden 19 appartementen in max.
3 bouwlagen gebouwd. Tenslotte gaan de woningen aan de Raadhuisstraat tegen de vlakte en worden daar vijf nieuwe koopwoningen gerealiseerd. Het totale project dat op totaal € 5,7 miljoen is begroot zal dan in 2012 gereed zijn.

Gevelsteen
Tijdens het verhaal van Dijk kreeg Jacob Bezema van de historische vereniging Peize symbolisch de gevelsteen die uit het te slopen pand was gehaald overhandigd. De gevelsteen is in 1952 tijdens de bouw van het Zonnehof geplaatst. Volgens Bezema is Arno Smith vermoedelijk de ontwerper van de steen. In overleg met de historische vereniging en Woonborg zal er gekeken worden hoe de gevelsteen het beste op een nieuwe plek tot zijn recht kan komen.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
5 sepNieuw terugkerend evenement, Fokdag Peize, beleeft valse start

of het volgende item
10 sepWereldmeerkamp voor het goed doel door leerlingen 't Spectrum