Insluiper in De Hoprank
Woensdagochtend is een bewoonster van De Hoprank wakker geworden van een inbreker. De vrouw die de dief hoorde heeft door veel lawaai te maken deze weggejaagd. De insluiping vond rond een uur of vijf woensdagochtend plaats. De dief is vermoedelijk via een balkon binnengekomen. De politie (tel 0900-8844) is dus heel nieuwsgierig of iemand rond deze tijd één of meerdere personen bij De Hoprank heeft zien lopen.

Zakkenrollers
De politie waarschuwt voor zakkenrollers in winkels, met name supermarkten. De laatste tijd gebeurt het met enige regelmaat dat tassen en portemonnees worden ontvreemd van winkelend publiek. In Paterswolde en Roden zijn onder meer aangiftes gedaan van deze vorm van diefstal. In beide gevallen waren de slachtoffers door een man van tussen de 30 en 40 jaar aangesproken, waarna even later de diefstal werd ontdekt.
Politie
Wijkagent Ottens gevraagd naar wat de politie doet aan het oplossen van de zaken die de laatste tijd in Peize spelen met betrekking tot de inbraken en vernielingen, stelt dat de politie de zaken onderzoekt. “De politie neemt alle zaken zeker serieus. Wat voor ons een belangrijke factor is zijn getuigen. Informatie van het publiek is voor ons van wezenlijk belang om zaken te kunnen oplossen, bij deze dan ook de oproep aan het publiek om als men iets ziet wat mogelijk niet in de haak is de politie te bellen.”

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
11 augPeizenaar steelt fiets in stad

of het volgende item
12 augPeizer wielertalent eindigt als vierde bij Gouden Pijl Emmen.