Van Leeuwen winnaar 26ste wielerronde van Peize
Het peloton van de elite renners raast over de Brinkweg in hun wedstrijd over 80 kilometer.
Zondagmiddag is de 26ste ronde van Peize verreden. Nadat 's ochtends om elf uur de braderie al was geopend werden om half twee 's middags de eerste renners weggeschoten. De wielrenners met de amateur A status reden als eersten hun 60 kilometer over een parcours door het centrum van Peize. Taeke Oppewal uit Heerenveen bleek de sterkste want hij kwam als eerste over de finish.
Jeugd van Peize
In plaats van een dikke banden race door de Peizer jeugd, reden de jongelingen van wielervereniging De Kannibaal een aantal presentatie rondjes om onder de aandacht te brengen dat de jeugd van Peize naast alle andere sporten ook voor het wielrennen zouden kunnen kiezen.
Om half vier was het toen tijd voor de 'grote jongens'. Net als in de wedstrijd eerder in de middag was het zeer warme weer er mede de oorzaak van dat er veel renners vroeg in de wedstrijd het peloton moesten laten gaan. Het warme weer zal ook zeker de reden zijn geweest dat er rond het parcours niet al te veel publiek aanwezig was. Uiteindelijk was het tegen de klok van zessen dat Cor van Leeuwen de sprint van vier koplopers wist te winnen en maandag als leider in de wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier kan starten.

De jeugd van De Kannibaal met hun trainers fietsen hun presentatie rondjes tussen beide wielerwedstrijden.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
28 junJeugd clubkampioenschappen 2009 t.v. Peize

of het volgende item
29 junBoot zoekt eigenaar