Betto Deelman benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Burgemeester Hans van der Laan heeft vrijdagmiddag om 15.00 uur een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer prof. dr. B.G. Deelman uit Peize. De uitreiking heeft plaats gevonden in de aula van de Universiteit van Amsterdam, waar vandaag een symposium wordt gehouden ter ere van de heer Deelman. De heer Betto Deelman (1934) is neuropsycholoog en was van 1957 tot zijn pensionering in 2000 in diverse functies werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen.
Pionier
Hij wordt beschouwd als een pionier van de klinische neuropsychologie, die het vak in belangrijke mate heeft vormgegeven. Hij heeft zich in de periode 1985 – 2008 intensief ingezet voor de realisatie van een specialistenregister voor klinisch neuropsychologen. Zijn boek ‘Klinische Neuropsychologie’(1997) is een standaardwerk en geeft al jaren richting aan het klinisch neuropsychologisch werk. De heer Deelman is oprichter van de Nederlandse Vereniging van Neuropsychologen en tevens initiatiefnemer voor een opleiding tot specialist in de klinische neuropsychologie. Daarnaast heeft hij diverse internationale functies met betrekking tot de neuropsychologie vervuld.
Betto Deelmanprijs
Tijdens het symposium wordt bekendgemaakt dat de Betto Deelmanprijs in het leven is geroepen en vandaag voor het eerst wordt uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden. De Betto Deelmanprijs (site) wordt vandaag uitgereikt aan de heer dr. Han Diesfeldt.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
12 meiPeizer jongeman verdachte van koperdiefstal

of het volgende item
15 meiStripverhaal beëindigt Stripkampen