Peizer sporters handballen meer dan € 1000,- bij elkaar
handbalsters en voetballers
Wat als een geintje was begonnen is uitgelopen op een zeer groot succes voor de Stichting Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Richard Veurman kon na afloop van de zeer sportieve handbalwedstrijd bekend maken dat er op dat moment al meer dan € 1000,- bijeen was gebracht. De vrijwillige bijdrage van de ruim honderd toeschouwers was daar nog niet bij opgeteld.
Wedstrijd
De wedstrijd die door beide teams serieus was voorbereid begon met het voorstellen van de individuele spelers. Na het volkslied kon de partij beginnen en voordat de dames goed en wel in de gaten hadden dat de wedstrijd was begonnen wist Gert Bos de 0 - 1 voor de voetballers binnen te gooien. Bij 4-3 namen de handbalsters de leiding van de wedstrijd over. Er werd met een 8-6 voorsprong voor de dames gerust.
Maatregelen
In de rust namen de voetballers rigoureuze maatregelen, er werd iets aan het doel gesleuteld, en de keeper werd vervangen. De voetballers schuwden op een bepaald geen enkel middel om ruimte te krijgen. Het meest effectief bleek het uit het veld dragen van een tegenstandster, direct gevolgd door de 13-12. Na 45 minuten bleek dat de voetballers een ander ritme dan de handbalsters hebben want ze liepen toen achter de meiden aan die naar de 17-13 eindstand uitliepen. Na het bedanken van de toeschouwers, sponsoren en een ieder die de wedstrijd mogelijk had gemaakt werd met elkaar aan de derde helft begonnen. Fotoverslag
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
9 meiOpen wijnproefdagen bij wijnimporteur Bacchus

of het volgende item
10 meiLaatste dag feestweekend Altena