Klaas Meindertsma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau
De geridderde Klaas Meindertsma, nog zichtbaar onder de indruk, tussen zijn vrouw Grietje en wethoud
Woensdagochtend is Klaas Meindertsma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Met een smoes
was Meindertsma naar de kantine van de Rabobank in Roden gelokt alwaar familie, Rabo-collega's, wieler- en schaatsvrienden vertegenwoordigers van de pers en wethouder Kemkers hem opwachten. Zichtbaar aangedaan liet hij de toespraak van wethouder Kemkers over zich heen komen. Kemkers benoemde de vele activiteiten die Klaas als 'Mensen Mens' voor de schaats- en wielersport heeft verricht en nog steeds verricht.
Persoonlijk
In een persoonlijke noot haalde wethouder Kemkers de actieve schaatscarriere van Klaas aan. "Ik weet niet meer welke Elfstedentocht het was, maar op de televisie zagen wij 'onze Klaas' als een van de eerste wedstrijdrijders stempelen in Hindelopen en daar was een iedere trots op want je gunde het jou van harte". Meindertsma liet weten het toen behaalde kruisje nog steeds te dragen.
Ridder
Na al deze inleidende woorden ging Kemkers over tot het officiële gedeelte door Klaas Meindertsma mede te delen; "Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd, Klaas Meindertsma te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau". Hierna werden hem de bijbehorende versierselen opgespeld. Grietje kreeg een boeket met daarin een lintje namens de gemeente verwerkt, want zonder jou steun hadden we hier nu waarschijnlijk niet gestaan aldus de wethouder.
Dank
Klaas sprak daarna een paar woorden waarin hij aangaf het besef nog niet te hebben van hetgeen hem nu was overkomen, maar hij zich zeer trots en vereerd voelde en een ieder daarvoor bedankte.

Terug naar archief overzicht
of het vorige item
28 aprCircus in de Esrank

of het volgende item
29 aprBoederij aan Moleneind blijft tijdelijk bewoond