Hert neemt zijn vrijheid en trekt het dorp in
Het hert neemt ondanks de verdoving nog een behoorlijke sprong over een heg tussen twee tuintjes in
Zondag werd een bestuurslid van het hertenkamp gewaarschuwd. De pauw van het hertenkamp was over het hek gegaan en liep op de Groningerweg. De pauw die dit vaker doet werd door het bestuurslid weer terug naar het hertenkamp geleid. Dit ging wat moeilijk dan normaal en hierdoor vergat hij dat het hek van het hertenkamp openstond.
Aan de wandel
Een drachtig hert maakte van de gelegenheid gebruik om op verkenning door het dorp te gaan. Na enig speurwerk werd het hert teruggevonden in een tuin aan De Woerd. Om het dier te kunnen vangen diende het dier eerst met een verdovingsschot geveld te worden. De hiervoor voor de provincie enige beëdigde man, woonachtig in Donderen, diende echter uit Nijmegen. Drie uur na de ontsnapping lukte het de schutter het dier te schieten. Na de eerste verdoving werd het dier nog tweemaal beschoten. Bij de derde poging vond het hert het welletjes en nam de benen en trok richting het centrum van Peize.
Overgave
Na hier door nog een paar tuinen te zijn gelopen gaf hij zich tenslotte toch over aan de verdoving. Met vereende krachten werd het dier toen naar het hertenkamp terug gebracht. Hier kreeg het dier tegengif in de tong ingespoten en was direct weer de ouwe, een avontuur rijker. De aanstichter, nee niet het bestuurslid maar de pauw, zal worden gekortwiekt waardoor zijn vluchten niet meer mogelijk worden. Fotoverslag
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
18 aprPEIZE VOETBALDAMES KAMPIOEN

of het volgende item
20 aprCollectanten in het zonnetje gezet