Verkeershinder door werkzaamheden in Peize
werkzaamheden
De werkzaamheden voor de nieuwe riolering aan het Molenpad.
Vanaf dinsdag wordt de toegang tot de Hoofdstraat vanaf de Groninger-/Roderweg afgesloten. Er wordt dan de aansluiting van de nieuwe riolering van het Molenpad op het hoofdriool gerealiseerd. Door deze werkzaamheden zal onder voorbehoud doorgaand verkeer in de Hoofdstraat 3 dagen niet mogelijk zijn. Er is via borden een omleidingsroute via de Hoppekampweg en de Raadhuisstraat ingesteld. Een correspondent heeft DitisPeize bericht over de vorderingen van de aannemer op de Molenweg.
Boerakkerweg
Doorgaand verkeer is al een paar dagen niet mogelijk via de Boerakkerweg. Ter hoogte van de oude en de nieuwe Eskampen school wordt het wegdek opnieuw ingericht. Er is vanaf de Esweg een voetpad aan de zuidzijde van de Boerakkerweg aangelegd. Er worden nieuwe parkeerhavens gerealiseerd, en de totale weg wordt er opnieuw ingelegd. Deze stremming zal ook nog een aantal dagen duren. Verkeer wordt via de Esweg en Kipkampen omgeleid. In overleg met jongeren uit Peize is er een nieuwe plek voor hun gecreëerd aan de Boerakkerweg. Er is met de jongeren afgesproken dat zij zelf zorgen dat het er geen bende wordt.
Kipampen
Op de Kipkampen zijn de werkzaamheden aan het bergingsriool zo goed als afgerond. Als het weer het toelaat, zal volgende week de straat opnieuw van asfalt worden voorzien. Vos groenverzorging uit Roden zal het terrein weer inricht met beplanting zoals het voorheen was.
De stratenmakers druk aan het werk aan de Boerakkerweg. Nieuw meubilair voor de jeugd van Peize.(rechts)
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
8 febKleintje proms succes

of het volgende item
9 febTurnsters DSTV krijgen nieuwe trainingspakken