Veel schade in rustige oudjaarsnacht
schade oud en nieuw
De rustig verlopen oudejaarsnacht heeft toch nog voor een behoorlijke schadepost in Peize gezorgd. Daar waar het bij de georganiseerde vuurplaatsen prettig vertoeven en gezellig was hebben onverlaten zich behoorlijk uitgeleefd. Een medewerker van, per 1 jan. Enexis voorheen Essent, heeft ruim 20 lantarenpalen moeten herstellen. Idioten hebben met gevaar voor eigen leven de palen opengedraaid en de bedrading eruit getrokken, of de boel vernield door er strijkers in te gooien. Bij de Eskampen, niet aan de straatzijde, zijn 13 ramen vernield, is vuurwerk naar binnen gegooid en is getracht tegen de gevels brand te stichten. Een schadepost van meer dan € 5.000,- en klauwen vol werk voor de school om alle glassplinters uit het kinderspeelgoed te krijgen. Her en der zijn in het dorp kleine vreugde vuurtjes gesticht waarvan de restanten vrijdag door de reinigingsdienst zullen worden opgeruimd.
Autoschade
In de oudejaarsnacht is 's ochtends rond vier uur een automobilist op de T-splitsing van de Oude Velddijk met De Vennen tegen een daar neergezette zwarte betonnen bloembak gereden. De schade van bijna 2.000,- euro is nergens te verhalen. De eigenaar van de auto vraagt mensen die hier iets meer van weten zich te melden bij de politie of hier.
Brandwonden
Een inwoner van Peize is in het oudejaar gewond geraakt aan één hand en zijn aangezicht. Doordat de lont van het vuurwerk dat hij wilde ontsteken sneller ontbrande dan verwacht ontplofte het vuurwerk in zijn nabijheid. De man liep aan handen tweedegraads, en aan zijn gezicht eerstegraads brandwonden op.
Alcoholvergiftiging
DitisPeize.nl ontving via de mail volgend bericht, Nieuwjaarsochtend omstreeks 5.30uur heeft een
16-jarige jongeman uit Roden een alcoholvergiftiging opgelopen. In de Sterrenmuurlaan werd een ambulance gebeld. Hij is overgebracht naar het UMCG in Groningen. Hij gaf aan ruim een kwart fles sterke drank op te hebben. Verder kon hij zich niet veel meer herinneren.
Terug naar archief overzicht
of het vorige item

of het volgende item
1 janEenzijdig ongeval op Groningerweg met slachtoffer