Reconstructie Ripperdalaan in Peize
reconstructie ripperdalaan
Aannemer KWS Infra begint in de week van 25 - 28 maart met de reconstructie van de gehele Ripperdalaan, inclusief het kruispunt met De Westerd. Zowel de rijbaan als de voetpaden worden aangepakt en ook het fietspad naar de Groningerweg krijgt een opknapbeurt. De Ripperdalaan wordt wat smaller (vijf meter) en de bochten worden wat scherper. Bij de ingang van De Westerd komt een grote verkeersdrempel met de bekende zwart-witmarkering.
De aannemer verwijdert eerst het asfalt uit de rijbaan. Vervolgens haalt hij de bestrating van de voetpaden weg, inclusief het pad naar de huisnummers 7 en 9 en het stukje fietspad vlakbij de Groningerweg. In de rijbaan brengt hij nieuwe kolken aan, waarna de straat opnieuw geasfalteerd kan worden. De voetpaden bestraat hij daarna met dezelfde tegels. Het fietspad wordt hier en daar hersteld en er komt een nieuwe laag asfalt overheen.
De gemeente heeft met de aannemer afgesproken dat de werkzaamheden uiterlijk 1 juni 2008 klaar zijn. Uiteraard is de aannemer daarbij wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de werkzaamheden is de gehele Ripperdalaan afgesloten voor het verkeer. Om veiligheidsredenen kunnen wij niet toestaan dat auto's over de zandbaan of het voetpad rijden. Uiteraard geldt voor hulpdiensten hierop een uitzondering. De woningen aan de Ripperdalaan zijn wel te voet bereikbaar.
bron
Terug naar archief overzicht
of het vorige item
17 mrtPolmer kermis in voorbereiding

of het volgende item
19 mrtBomen planten in de Stenhorsten