vorige DIT WAS HET NIEUWS IN PEIZE
 

31 december 2007

21.30 uur brandstapeltje Boerakkerweg Een na rokende container aan de Hereweg
Vriendenclubje oosterweg, biertje en carbid Carbid ja dat doet zeer aan de oren
De Vennen 19.00 uur Gladheidbestrijding, pas dus op vanavond!
Altena met carbid de boel wakker schudden Melkbussen; de carbidkanonnen!
Korvemaker jongeren met vuurwerk Korvemaker buurtvereniging samen oliebollen en een borrel
Jongeren op Brinkweg legen rookgordijn Op de Dubbellooflaan wordt  er lekker geknalt.

Vandaag wordt het jaar 2007 afgesloten. Traditioneel gebeurt dit middels vuur(werk) om de kwade geesten te verjagen. Met een glas champagne wordt het nieuwe jaar begroet. De hele dag kunnen we oliebollen eten. Bij bakkerij Ons Belang staan ze voor u klaar om van 10.00 tot 16.00 uur oliebollen en krentenbollen, appelflappen appelbeignets en/of hartige hapjes aan u te verkopen!

Charles Dickens waart nog rond Altena


Halverwege de tocht werd de inwendige mens versterkt.
Zondagmiddag bleek tijdens de oudejaarswandeltocht rond Altena   Charles Dickens nog niet terug gekeerd naar Engeland. De ruim veertig lopers aan de tocht kwamen meerdere van zijn scheppingen tegen. Het ijskonijn, de bosnimf, magere Hein ze waren er allemaal. Gelukkig met goede bedoelingen, zoals het verstrekken van snert met roggebrood halverwege de tocht. Ook aan het nodige 'bitter' was gedacht. Een paar foto's
 Centraalkeet staat bol van de gezelligheid en de mensen.
In de keet van het Centraalteam is het deze dagen een en al gezelligheid wat de klok slaat. Vrijdagavond was de keet afgeladen vol tijdens het optreden van Duo Acapulco,
nou trouwens met'n drei'n.
De uitzendingen van radio Centraalteam worden in de regio zeer gewaardeerd. De grote hoeveelheden verzoekjes die binnenkomen getuigen daarvan. Wereldwijd kan je via de internetsite van het centraalteam ook meeluisteren.

 Hoofdprijs € 400,- handelsvereniging valt in Peize

In café Boonstra heeft Bert Venema vrijdagavond de winnaar van de eindejaars-  prijzenactie van de handels-  vereniging getrokken. Uit de grote stapels met inzendingen werd mevr. Ida Beuving als winnares getrokken. Van voorzitter Dinkla krijgt ze de enveloppe en de bloemen overhandigd.
 Wandelaars oudejaarsloop lopen in en om Peize

De wandelaars van de korte route op het voetpad vanaf de Kerkstraat
Vijfendertig wandelaars hebben vrijdagmiddag meegelopen in de twee oudejaarswandeltochten die door WiN waren georganiseerd.
De 7 km lang tocht bracht twaalf wandelaars langs de noordkant van Peize over o.a. het Bommellierpad. De korte wandeltocht van 3,5 km ging met name door het centrum van het dorp. Na afloop was er voor de wandelaars een lekker glas glühwein of warme chocolademelk.

Schandalig verhaal gehandicapte Peizenaar in Hart van Nederland

Donderdagavond hebben Gea en Bert Venema, de ouders van Martijn hun verhaal over hoe schandalig er door taxi bedrijf Conexxion afgelopen vrijdag met hun gehandicapte zoon is omgegaan gedaan. Op een verkeerde plek afgezet en aan zijn lot overgelaten. Door SBS 6 Hart van Nederland zijn 's middags opnamen gemaakt, deze werden in het avond- programma uitgezonden.

De opnames bij de familie Venema

Verloren / gevonden voorwerpen straks taak van gemeente

Met ingang van 1 januari 2008 kunt u bij de gemeente terecht voor verloren en gevonden voorwerpen.  Tot dusverre werd dit door de politie geregeld, maar deze taak is overgenomen door de gemeente. Op werkdagen tussen 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.30 uur kunt u hiervoor bellen naar het Meldpunt Leefomgeving 0900 - 250 50 50. Lees verder

Radiostation Centraalteam Peize begint eindejaarsmarathon
Kerstochtend is om zes uur 's ochtends de eindejaarsmarathon uitzending van het Radiostation Centraalteam Peize begonnen. Hoewel er dinsdagochtend nog wat test werk verricht moest worden,probeert het team net als de voorgaande jaren de ruime omgeving van Peize te voorzien van vrolijke klanken. Om de uitzendingen van Centraalteam te volgen dient u uw radio af te stemmen op FM frequentie 106.3.
U kunt ook via internet de uitzending volgen op de eindejaarsmarathon site.
Google