vorige DIT WAS HET NIEUWS IN PEIZE
 

Wandelen tegen de overtollige kerstpondjes

Op donderdag 27 december organiseert IVN Peize een kerstwandeling. De wandeling wordt begonnen vanuit Cafe 't Hart van Lieveren in Lieveren en begint om 10.30 uur. De wandeltocht van ongeveer twee uur wordt gelopen onder deskundige leiding en is interessant voor jong en oud. Deelname is gratis, wel graag van te voren even opgeven bij Ben Stellink tel.5033985 of e-mail benstellink@home.nl u kunt van Ben ook meer informatie krijgen. Op vrijdagmiddag 28 december vindt voor de derde keer een Oudejaarswandeling door Peize plaats. De start van de lange route is van 15.00 tot 15.30 uur bij de Esrank en er wordt gewandeld door Peize en zijn omgeving. Er is een korte route van drie kwartier en die start om 16.00 uur.  Na afloop is er om ongeveer 17.00 uur Glühwein en geeft de vuurkorf een lekkere warmte. De route wordt uitgezet door Jan van Bergen. De Oudejaarswandeling is voor het gehele gezin.

Charles Dickens 'A Christmas Carol' in de Peizer kerk

Bijna dertig kinderen van de kindernevendienst van de Peizer kerk hebben op kerstavond de kerstmusical Scrooge opgevoerd. Het was schrijver Charles Dickinson die zelf het stuk inleidde in de 'uitverkochte' kerk.
Op eerste kerstdag zal nogmaals het aangrijpend verhaal van de vrek Ebenezer Scrooge  worden opgevoerd.

Behoud hertenkamp voor Peize definitief.

Peize krijgt na een jaar de hertenkamp terug, dankzij de gemeente Noordenveld die de grond van het kampje aan de Groningerweg voor 32.000 euro heeft gekocht van eigenaresse Manny Heins. Zij woonde jarenlang naast de hertenkamp die zij 45 jaar geleden liet aanleggen voor haar toen zieke man. Na haar verhuizing wilde ze niet langer voor de kosten opdraaien. Ze deed daarom de herten van de hand. Buurman Joost Jansonius die zich sinds die tijd inzet voor terugkeer van het hertenkamp is blij met de aankoop door de gemeente. Luister op rtv-drenthe naar de reacties.


Het enigszins in verval geraakte J Heins Park

Marathon schaatsen Rudi Groenedaal wint in Breda uitslag en blijft klassementsleider.

Handbaldames verslaan Griffioen met  11 - 7

Zondagmiddag speelden de dames en heren van de handbalvereniging Peize hun laatste thuiswedstrijd van het dit jaar. In de Peizer sporthal konden de heren het in een enerverende wedstrijd net niet bolwerken tegen Borger 21-25. De dames van Peize deden het beter, hoewel scorend het vizier niet volledig op scherp stond, stond de verdediging als een huis. De dames van de griffioen kregen weinig kans om te scoren. Na de 9-5 ruststand werd het uiteindelijk 11-7.

Kerstconcert Excelsior

Zondagmiddag heeft Concert Orkest Excelsior een kerst-concert gegeven. Voor een klein maar select publiek werden diverse nummers uitgevoerd. Naast moderne (pop)nummers werden klassieke werken van o.a. Bach en Purcell met een jazzy inslag ten gehore gebracht.

 

Gezamenlijk kerstmaal WiN valt goed in de smaak

De activiteitencommissie van WiN heeft in café Ensing een maaltijd voor een ieder die eens gezamenlijk wou eten georganiseerd. Een klein dertigtal voornamelijk oudere personen vond dit een leuk idee en waren naar de maaltijd gekomen. De traditionele Hollandse maaltijd bestaande uit soep, groente bij een aardappelschotel, lekker stukje vlees en een toetje gingen er lekker in.

Gezellige uitzending Noorderrondrit uit Peize


Derk Bosscher luister aandachtig naar Margaretha Kleine en medepresentator Marcel Nieuwenweg
De uitzending van het rtv-noord programma de Noorderrondrit vanuit café Ensing is zeer gezellig verlopen. Diverse Peizenaren kwamen aan het woord om over hun werkzaamheden of over hun betrokkenheid bij Peize te vertellen. In het hahaha-spel (hasses, handigheid en haalfmaale) werd door teams van het toneel en de hopsingers  - winaars - gestreden. Muzikale gast was Margaretha Kleine.

Een fotoverslag

Noorderrondrit in Peize

Vanochtend is het radio programma de Noorderrondrit van rtv-noord te gast in Peize. Van 10.00uur tot 12.00 uur is te horen hoe tout Peize het wonen en leven in ons dorp ervaart. Radio noord is te beluisteren op kabel kanaal 90.50. Komt u ook even langs om radio te kijken

Geweldig optreden Cool Cast en Femmes Cabales

Vrijdagavond hebben het kinderkoor Cool Cast en het close harmony vrouwenkoor Femmes Cabales een druk bezocht concert in de Peizer kerk gegeven. Onderleiding van de Peizer dirigent Jan Zwerver en begeleidt door pianiste Yvonne van Dongen werden zowel moderne als klassieke kerstsongs ten gehore gebracht.

Hertenkamp Peize behouden?

DitisPeize.nl is vandaag getipt dat het J. Heins park door de gemeente aangekocht zou zijn. Het zou het voornemen van de gemeente zijn om met behulp van een stichting het park voor Peize te behouden. Voor vele ouders en grootouders zal dit een hele geruststelling zijn. Wat is er nu leuker om met de kinderen naar de diertjes te gaan.

Geen dorpsvereniging Samen Sterk Peize

In een brief aan het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen Peize hebben de oud leden Stroetinga en Drenth laten weten af te zien van het oprichten van een andere dorpsvereniging. Tot hun genoegen hebben beide heren geconstateerd dat hun verwijt dat er door de bestuursleden te weinig voor Peize werd gedaan niet meer geldt.
De aangekondigde oprichting van een alternatieve dorpsvereniging hebben ze daarom teruggedraaid. Om toch een stem te hebben in de belangenbehartiging van Peize hebben beide heren zich opnieuw aangemeld als lid bij de Vereniging Dorpsbelangen Peize.

Kerstwandeling de Eskampen

Donderdag voor kerst is traditioneel de dag dat er op de basisscholen iets gedaan wordt in het teken van kerstmis. De leerlingen van de Eskampen hebben samen een maaltijd genuttigd die door vele ouders en kinderen was voorbereid. Daarna werd er door Peize een wandeling gemaakt. De groepen 1 t/m 4 werden daarbij voor de Hoprank verrast op een dansje dat door 3 oudere leerlingen van de Eskampen werd opgevoerd.


De drie leerlingen bezig met de uitvoering van hun dansje voor de Hoprank

Google