vorige DIT WAS HET NIEUWS IN PEIZE
 

Kerstfilm in de Bunker

Heb je zin om samen met je vrienden de kerstvakantie goed in te luiden?  
Kom dan vrijdagavond 21 december om 19.30 uur naar jeugdsoos
“de Bunker” aan de Esweg in de Essen in Peize. 
Naast warme chocolademelk en andere lekkere dingen zal er
een leuke kerstfilm gedraaid worden. 
De titel van de film is Bad Santa en gaat dus over de kerstman.
Dus kom vrijdag met je vrienden naar jeugdsoos “de Bunker”
en we maken er een leuke avond van.

Info bij Welzijn in Noordenveld bij Hans en Andrea tel: 050 4065440.

Peizenaar wil andere naam appartementencomplex

Peize staat bekend als het Hopdorp. Een dorp waar de Hopteelt vooral in de zestiende en zeventiende eeuw de boventoon voerde. Veel herinnert nog aan die bloeiende tijd. Namen van straten, organisaties en gebouwen leggen tegenwoordig een link naar die periode. Zo is daar de Hoppekampweg, de Hoptuin, de Hopruiters en de Hopbel. En heet iets niet Hop, dan heet iets wel Rank. Zo zij daar bijvoorbeeld de Esrank en natuurlijk de naam aller namen: De Hoprank. Lees meer in DeKrant

IJs op de ijsbaan ...maar meer ook niet...

Voor de meeuwen is het even wennen, water waar ze op kunnen lopen. Er ligt namelijk een heel mooi dun ijslaagje op de Peizer ijsbaan. Helaas voor de schaatsliefhebbers ziet het er niet naar uit dat deze de komende dagen in dikte zal toenemen. De meeuwen zullen over een dag of drie weer moeten zwemmen.

Volleybal heren winnen met  0-4 van Unive Dac.
Volleybal
dames spelen tegen Peelermarke gelijk 2-2
Zaalvoetballers verliezen met 6-4 bij Avanti.
Basketbal heren winnen van Excercitia met 53-81

Sporter van het jaar in Noordenveld

Het bestuur van de de gymnastiekvereniging D.S.T.V. heeft de decemberloop aangegrepen om onder de aandacht te brengen dat haar leden Wanda Bresser en Reineke van Tol genomineerd zijn als respectievelijk sportvrouw en sporttalent van het jaar van de gemeente Noordenveld. DitisPeize.nl ondersteunt de kandidatuur van beide sportsters van harten. U kunt deze Peizer kandidaten tot sporter van het jaar verkiezen door hier het formulier in te vullen.

Uitverkocht kerstconcert Paiser Hopsinger zeer succesvol


Aandachtig werd er door de 200 aanwezigen geluisterd

De Paiser Hopsingers hebben in café Ensing een zeer geslaagd kerstconcert gegeven. Alle 200 beschikbare kaarten waren verkocht. Het publiek luisterde zeer aandacht naar de zeer gevarieerde liederen en de mooie verhalen van de kerstman. In de pauze werd er buiten genoten van heerlijke glühwein bij de kerstsfeer verhogende vuurkorven. De vele positieve reacties zullen er vast voor zorgen dat het niet eenmalig is geweest. Meer foto's bij Hopsingers

Het Peizer Mannenkoor verzorgde kerstconcert in de kerk

Onder leiding van dirigente Svetlan Terpougova heeft het Peizer Mannenkoor in de Peizer kerk zondagmiddag een kerstconcert gezongen. Een zeer gevarieerd programma werd ten gehore gebracht. De vijftien nummers varieerden van werk van Mozart, Due Pupille amabili, tot Elvis Presley's Love me tender. Ook volksliederen uit Vlaanderen tot  Rusland werden sfeervol vertolkt. Afgesloten werd met het 16-de eeuws kersatlied We wish you a merry christmas.


Het mannenkoor met dirigente voor aanvang van het concert.

Google