vorige DIT WAS HET NIEUWS IN PEIZE
 

Spijkerslaan goed voor een Hitachi accuboormachine

Op de kerstmarkt die door Welzijn in Noordenveld in het Atrium van de Esborg georganiseerd werd kon er bij de stand van Kobes en Zinger gestreden worden om de beste spijkerman van Peize. De bedoeling was om in zo weinig mogelijk slagen een spijker in een houtblok te krijgen. Het was Sjakko Kuipers die met 22 slagen het beste resultaat behaalde. In cafť Ensing werd de de winnaar door beide firmanten gefeliciteerd en kreeg hij de Hitachi boormachine overhandigd.

Erik trekt winnaar reis naarTexel

De familie Hut uit Peize is de winnaar van de verloting geworden die door Win was georganiseerd. Erik, een van de leden van The Shipmates, trok  het lotnummer van de familie Hut als winnaar. The Shipmates gaven met twee optredens luister aan de beurs waar ondernemend Peize zich presenteerde. Naast the shipmates zorgde het jazz orkest Nice and Easy voor de nodig muzikale omlijsting van de zeer gewaardeerde kerstmarkt in het Atrium van de EsBorg.

Kerstmarkt in de EsBorg

Wethouder Jan Kemkers van de gemeente Noordenveld heeft zaterdagmiddag de kerstmarkt in de EsBorg geopend. De 2e editie van de kerstmarkt in de EsBorg kent weer een grote diversiteit aan standhouders. Naast plaatselijke middenstanders die hun waar aan de man en vrouw proberen te brengen zijn er ook de Peizer bedrijven die zich presenteren. Naast de commerciŽle standhouders zijn er stands waar belangenverenigingen zich tot het publiek richten. Voor de inwendige mens zijn er diverse mogelijkheden om het kerstgevoel te krijgen. De kerstvrouw vermaakt her publiek en in de middag is er de mogelijkheid voor kinderen om zich te laten schminken. Een draaiorgel zorgt voor vrolijke klanken. Een kleine foto-impressie(19), wordt groter.

Lekker lopen door landelijk Peize

Nadat de kinderen hun sponsorloop hadden beŽindigd, werden de decemberlopers weggeschoten. Als onderdeel van de Noordenveld Loopevenementen werd de 22ste decemberloop georganiseerd. De loop die een open stond voor alle lopers kende een groot deelnemers veld. Na de start op de Boerakkereweg vervolgden de lopers hun route via de Es langs de Groningerweg. Daar draaiden de lopers de Peizermaden in, waar de foto genomen op de Woudrustlaan van getuigd, om via de noordkant van Peize de Boerakkerweg weer op te lopen.  Nieuwsgierig naar de uitslagen die zult u hier vinden.

Kidsrun en sponsorloop groot succes


De grote groep kinderen op weg naar de volgende stempel.
Zaterdagochtend hebben ruim 100 kinderen in de Kidsrun/sponsorloop mee gelopen. Als onderdeel van de decemberloop is deze wedstrijd voor de jeugd georganiseerd. De leerlingen van de Peizer basisscholen konden  mee lopen in een sponsorloop om geld te verzamelen voor speeltoestellen op hun nieuwe school pleinen.
Op de websites van de scholen zult u vast lezen wat er bijeen gelopen is.

Warme klanken klinken door centrum Peize

Om de eerst kerstinkopen in Peize prettiger te maken liepen vrijdagavond de Kerstman met de Rixie Dixie Band door het dorp. De warme klanken vulden het centrum, en daar waar nodig de glŁhwein of warme chocolademelk de magen van het winkelend publiek. Het optreden diende mede de kerstmarkt van zaterdag in de EsBorg onder de aandacht van de peizer bevolking te brengen.

Verkeerscampagne 100% Drent

Momenteel wordt in de gemeente Noordenveld de verkeerscampagne 100% Drent uitgevoerd. Deze campagne heeft als doel om de inwoners van de gemeente op een positieve manier bewust te laten worden van de karakteristieken van een goede verkeersdeelnemer. Benadrukt wordt dat de meeste mensen normale verkeersdeelnemers zijn. Natuurlijk gebeurt er wel eens iets wat niet mag, maar we vinden het Ďgewoon' om te stoppen voor een zebrapad of een verkeerslicht.
De campagne benadrukt dat 'Drents zijn' in het verkeer eigenlijk heel goed is.

Peizenaar Gerard Kemkers is een van de gezichten van de campagne!

Google